splitski.portal
splitski.portal
Forum | Lista članova | Traži | Prijava | Registracija
« natrag naprijed »
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 Dolje Ispis
Autor Tema: Navijačka obilježja na zidovima?  (Posjeta: 24144 )
chemer
nezaustavljivi romantik

zss team

« Odgovor #60 : Rujan 12, 2007, 17:34:35 »

mislim da je street art više okrenut umjetnost i, nego "ultras art" kojem je, bar se meni čini, primarna kvantitet a, a koliko je važna originaln ost i vrijednos t (zahtjevno sti) ovisi od autora do autora.

Mislim da dobro misliš. A u gradu kojem fali kulturno osvještenih ljudi, triba radit na osvještavanju, a ne poticat zatupljen ost  Cerim se
objasni mi ovo! Ljut
jesan navijač, al mislin da ako torcida dirne ona mista koja san napisa neće baš bit u redu s njihove strane... Vrtim očima
SLOBODA UMJETNICI MA
SLOBODA NAVIJAČIMA
SLOBODA MLADIMA
SLOBODA KREATIVNO STI

i narodu naravno Cool
Evidentirano

maja
Ich räume auf.

Wir sorgen für dich

« Odgovor #61 : Rujan 12, 2007, 18:48:53 »

Obrazovni sistem potiče (nažalost) prosječnost, mediji glorifici raju 'zvjezde', curice žele biti štajaznam, Paris, muški, štajaznam, Ronaldo, grad nam je bez parkova, ljudi nemaju para da se djeca upišu na neku kreativnu aktivnost uz sport (uz svo poštovanje sportu, al ipak razvija mišiće i natjecate ljski duh), sve je manje zelenih površina - sve više betonskih zidova...

U takvom okruženju, djeca bi se nekako trebala poticati na različitost i kreativno izražavanje, a na starijima, koji su im uzor (ma koliko se oni- djeca kunu da nisu), je ta odgovorno st. Dakle, šarenilo u dječje parkove, vrtiće i škole, je jedno od rijetkih mjesta gdje se mogu naučiti izražavati likovno, a da utječu na svijet oko sebe. To je moćno oružje, koje ne treba uzeti olako.

Nekoliko boja, srceparaj uće parole... Po meni, to zatupljuj e. Pjevaš li nešto tipa za Hajduka bacam se s balkona, naravno da se nećeš bacit, al blesiš li svaki dan u natpis koji kaže da ti je, štajaznam, Hajduk veća svetinja od biločega (obitelji? prijatelj a? života?), i pri tom znam da autori vjerojatn o ne misle tako drastično, al što je u glavi mlađih maloljetn ika i na koji će to način utjecat na njegovu psihu, nije sigurno.
Po meni, dogodit će se zatupljiv anje.

Nekidan mi je 13ogodišnjak pokazao crtež. Sve fino, zid, sprej, grafit, na kojem je nacrtao Hajdukov grb. Kad sam ga pitala zašto baš grb, rekao je da nema pojma, da mu je to prvo palo napamet. Prije su momci tih godina (kad sam ja imala 13) na zidovima crtali slova svog imena, najdražeg benda, štatijaznamšta...
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir Tsunamis & Säuberungen
nach mir die Härte
die Kälte die Dürre die Glut

Ich gehe jetzt
nihil

« Odgovor #62 : Rujan 12, 2007, 19:41:15 »

da je nekako nac slike vecine tih zidova prije i posle, podsjecal o bi na ono kad stave dvi slike na televizij i before-after u reklamama za cudesne sprave za trbusnjak e.

Before - neravno, saroliko, ruzno...

After - ravno, ako nista drugo uredno, a tu i tamo savrseno. ..
Evidentirano
maja
Ich räume auf.

Wir sorgen für dich

« Odgovor #63 : Rujan 12, 2007, 19:49:40 »

Mah, ružno je stvar subjektiv ne procjene. .. Ja volim šareno, ti voliš uniforme. .. O tome nema smisla raspravlj at  Jezik
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir Tsunamis & Säuberungen
nach mir die Härte
die Kälte die Dürre die Glut

Ich gehe jetzt
nihil

« Odgovor #64 : Rujan 12, 2007, 19:55:09 »

vecina ih je isforsira no i lose, ali ima ih u koje je ulozeno dosta rada i koji su na pogodenon mistu...

a uz sve to po meni najlegend arniji i najbolji hajdukov grafit u cilon Splitu je napisan obicnin slovima, pinelon i pituron..
Evidentirano
Dave Barrows

MOČAL

« Odgovor #65 : Rujan 12, 2007, 20:15:32 »

Ostavite se lapani torcide i hajduka kome se sviđa sviđa kome ne neka ne pametuje o umjetnost i i ne radite ankete među vašim društvon jer vaše društvo uglavnom predstavl jaju manjinu koja mi neopisivo ide na kurac.... Guštajte u kopitu idite na otoke drogirajt e se budite ludi lijepi kakvi god želite samo pobogu ostavite se grafita.V aše urbano liberalno mišljenje stvrano je nepotrebn o.
Evidentirano

And the public gets what the public wants
But I want nothing this societys got -
Im going undergrou nd, (going undergrou nd)
Well the brass bands play and feet start to pound
Going undergrou nd, (going undergrou nd)
Well let the boys all sing and the boys all shout for tomorrow
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #66 : Rujan 12, 2007, 22:28:09 »

Citat:
Torcida nije kriva šta se izborila da se njene crtarije puno manje(!) uništavaju.
Na koji način... i zašto?
Više ljudi respektir a Hajduk neko vrajtersk u (sub)kulturu i navijačka šema je raširenija od vrajtersk e.
Ako aludiraš na agresiju - ne znam da je iko ikoga istuka zbog nekog ultras grafita. A ne znam ni zašto bi se treba više bojat pleske autora ako zašaraš ultras grafit, nego art grafit - predrasud e.

Mah, ružno je stvar subjektiv ne procjene. .. Ja volim šareno, ti voliš uniforme. .. O tome nema smisla raspravlj at  Jezik
A ako se dogovorim o da je loše kad ultars grafit ide preko art grafita i da kvaliteta n ultras grafit treba cjenit ka i kvaliteta n art grafit... onda nam samo ostaje pričat o ukusima Smješko

Prije su momci tih godina (kad sam ja imala 13) na zidovima crtali slova svog imena, najdražeg benda, štatijaznamšta...
Prije su klinci igrali na franje, na trule kobile, na graničara u ulici, na penove... Eh, prije su. A još prije gurali kolo od barila, igrali se s krpašem, pucali garburu.. . Godine prolaze, ljuba ostaje Smješko
Evidentirano

Ušutkati kritiku znači ušutkati slobodu.
Patak zut

« Odgovor #67 : Rujan 12, 2007, 23:21:30 »

Ok je vidit da je nacrtan grb il inesto di to pase, npr tamo na matejusci, lipo, uredno, oku ugodno, ne smeta..
Ali velika vecina je pregrezo! Ovaj u tunelu u dubrovack oj je vrhunac primitivi zma i stvarno neznan kome to mozte bit lipse od neznan koliko isaranog zida.. I onaj nasuprot victe, ono je sramota i za hajduk i za ljude jane koji zive tamo.. za mi ih je..

A sad, to sa wrajterim a i crtacima. . Ja mislin da je na 90% mista di su pribojani ( necu rec precrtani, nego pribojani, velika vecina hajdukovi h parola je obicno bojanje ) su grafiti lipse izgledali i bili prigodnij i, pogotovo na os pojisan! Ono je sramota!!! Jel ono igraliste od solke??? Ako je, pa jesuoni normalni?? Sta tamo ogromin slovima radi natpis Vukovar??? To je bolest, nije ni umjetnost, jos lako za to, pogledajt e di je to!?

A i ostalo, je da je stvar ukusa, al opet, da je to na primjerin in mistima, nije, da izgleda lipo, nije velika vecina.. To sta pribojava ju grafite, vecina nije ni jedno ni drugo legalno, al opet, di je tu postovanj e?

I npr. tamo kod gripa, nasuprot kafica Hazarder, bila su  dva silvera, ok su bili, anxio i irob, i neka dica su pribojala zid i nacrtalin ego ruglo.. neki magarac, koji pai retardira ni poluzec, i neki navujaci recimo.. sve skupa ne da je ruglo, nego ono... neznan---  i sta je najgore, takve majmune sta saraju niko nece dirat (ne mislin neki ogorceni wrajter), policija ih nece kaznit, a wrajtera bi! A ovi saraju neko ruglo koje nema veze ni sa hajdukon ni sa pamecu ni lipoton.. .

Jel se moze to prijavit ka prosjecan gradin, da to meni smeta ili nestoslic no? Bar zamolit da pribjaju ili nesto hahah.. mislin da se to pita ka neko neutralan, ne ko vlasnik zgrade ili nesto??
Evidentirano

dalmatino_
poker donkey

"L" is for the way u Look u fukin Loser

« Odgovor #68 : Rujan 12, 2007, 23:27:03 »

kupi par važeva bile piture, valjak u ruke i u akciju.
Evidentirano

Patak zut

« Odgovor #69 : Rujan 12, 2007, 23:35:17 »

kupi par važeva bile piture, valjak u ruke i u akciju.

to i triba!!!
klin se klinom izbija!!!

amo u boje nekog drugog kluba, koja je boja Splita?
Evidentirano

dalmatino_
poker donkey

« Odgovor #70 : Rujan 12, 2007, 23:39:49 »

crveno - crna mislim.

siguran sam za crvenu Sirast
Evidentirano

26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #71 : Rujan 13, 2007, 00:40:36 »

Split je crvena, je Smješko

Jel se moze to prijavit ka prosjecan gradin, da to meni smeta ili nestoslic no? Bar zamolit da pribjaju ili nesto hahah.. mislin da se to pita ka neko neutralan, ne ko vlasnik zgrade ili nesto??
Od toga je krenila tema Namigujem

"Komunalni redari bijelom bojom prebojali Torcidin grafit"

Evidentirano

Ušutkati kritiku znači ušutkati slobodu.
lud@

who are you to judge the life i live ?! -ZSS TEAM-

« Odgovor #72 : Rujan 13, 2007, 11:34:40 »

I PAPE I DIDA BILI SU TORCIDA Sirast
Evidentirano

na svetu ima puno sranja,al ponekad život nije loš Smješko
-i know i'm not perfect and i don't live to be,but before you start pointing fingers,make sure your hands are clean Sirast
dalmatino_
poker donkey

« Odgovor #73 : Rujan 13, 2007, 11:45:53 »

a uz sve to po meni najlegend arniji i najbolji hajdukov grafit u cilon Splitu je napisan obicnin slovima, pinelon i pituron..

Smješko
Evidentirano

Kita Cvica
Th

Moj je život Švicarska...

« Odgovor #74 : Rujan 13, 2007, 13:58:34 »

jel znate one opiturane skale kraj ekonomske(nasuprot stanice od 6)?

ja san platia dio piture i da pinele Cool

trabant ultras crew-pituri 1950
Evidentirano

bile patike
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 Gore Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: