splitski.portal
splitski.portal
Forum | Lista članova | Traži | Prijava | Registracija
« natrag naprijed »
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 Dolje Ispis
Autor Tema: Navijačka obilježja na zidovima?  (Posjeta: 27272 )
chemer
nezaustavljivi romantik

zss team

« Odgovor #45 : Rujan 11, 2007, 16:32:57 »

scena nije izumrla, šta to govorite, pa prođite priko GRIPA, TURISTIČKE, KOLODVORA, PODHODNIK NA SKALICAMA ... ima još mista...
osobno to smatram za umjetnost . Za neke Torcidine crteže smtran da su grafiti(umjetnost), bez obzira jesu li napravlje ni sprejon ili kiston, a za ostale da su obični natpisi!
pobornik san hiphop kulture, ali san protiv vrajtanja po gradu i običnog šaranja. Također san i protiv šablonskih ratova po jezgri grada... zadnje šta me iživciralo su oni natpisi Torcida Get i za Zidana. to nisu napravili vrajteri nego neko ko izgleda dobro zna ne samo navijački nego i vrajtersk i kodeks! to me izludi, neimat poštovanje prema gradu i umjetnost i... Plač
splitski vrajteri su odlični, a scena nije mrtva. Ono što me veseli u zadnje vrime je pojava street art-a na splitskim ulicama, sama pojava je oživila scenu.
to šta naši vrajteri nisu toliko eksponira ni...to je neka druga tema za koju i nisan baš kompetent an.

Evidentirano

maja
Ich räume auf.

Wir sorgen für dich

« Odgovor #46 : Rujan 11, 2007, 18:47:49 »

izumrla je prije 5-6 godina kad je ta ekipa otisla iz grada ili su se zaposlili pa in se nije dalo..

Neki su otišli u ZG, neki su se malo zalipili za Internet  Cerim se, nekima je punK ilegale.

Ne znam ko su sada novi crtaći, al nada umire posljednj Sirast
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir Tsunamis & Säuberungen
nach mir die Härte
die Kälte die Dürre die Glut

Ich gehe jetzt
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #47 : Rujan 11, 2007, 18:58:12 »

Ma kakiš bezeze. Di je to nešto navijačko išlo preko nekog vrajtersk og grafita?!

Pardon, prvo se prepitura zid bijelom bojom, pa se onda napravi navijačka slika  Cerim se
Evo, zadnje šta sam sinjala, bilo je na zidu nekog kafića, na Toću mislim, naslikan brod, sad je tu grb.
Da, pripitura se prvo u bilo ako je ispod išarani i neuredni zid. Ne znam da je i jednom bija neki grafit ispod.
To na Toću je u oba slučaja vjerojatn o da radit gazda kafića čiji je štekat tu. Kažeš da je to zadnje, a di je prvo, drugo, treće...? Smješko

Kad padaš na brodove, evo ti drugi brod  Cerim se

Šta su veliki grafiti - imaš majmune i duhove na onoj školi stranih jezika kraj Prime 3, mislim da su to jedni od zadnjih šta su priživili...
To je meni druga klasa grafita, ka šta su mi navijački natpisi druga klasa "navijačkih grafita".

Ovo je meni grafit:

OŠ Pojišan, ako se ne varam. Još stoji, izblidija, strašna Torcida ga nije prepitura la.

Osobno ne volim ni samo ona "iskrivlje na slova", već nešto, neku... sliku, jel', ne da mi samo nešto piše naslikano Smješko

Kad smo kod uništenih grafita - kako mi je ža šta je neki dućan pripitura onaj grafit na vrhu Zvonimiro ve, priko puta benzinske Pojišan... onaj neki vlak i crno bile pločice ka... predobar mi je bija, još ka klincu 80ih.  Tužan

Dakako, priznajem, nedovoljn o sam upoznat sa vrajtersk om scenom
I to je to  Sirast
Ne znam kako vrednovat koji, koliko truda za koji treba, kako se zove koji, možda ne kužim neke cake... Al ništa mi to ne triba da vidim da ne vidim puno lipih/velikih/moćnih grafita po gradu i da vidim da ne vidim da Torcida pituraje svoje priko nekih ful kul tuđih.

scena nije izumrla, šta to govorite, pa prođite priko GRIPA, TURISTIČKE, KOLODVORA, PODHODNIK NA SKALICAMA ...
Meni je ža šta ti momci (i cure?) ne rade više i šta ne ulažu truda i hrabrosti/drskosti ko Torcida i navijači.
Evidentirano

Ušutkati kritiku znači ušutkati slobodu.
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #48 : Rujan 11, 2007, 19:11:01 »

Pardon, pardon, naša nešto, krivo reka za onaj gore grafit da je još živ...

Ovih grafita uz livi rub fotografi je više nema, nestali pod navijačkim. Al', ako se ne varam (a 98% sam siguran da se ne varam), bili su već prije uništeni škrabotinama.

+cila škola je prepitura na u dogovoru sa ravnatelj icom - piturali bi se u bilo da nije u navijačkim bojama.
Evidentirano

maja
Ich räume auf.

Wir sorgen für dich

« Odgovor #49 : Rujan 11, 2007, 20:28:27 »

E, a meni je taj zid konkretno bija puno estetski prihvatlj iviji onako šugav, sa izblidili m grafitima, nego sa ove tri 'upeglane' slike. To je, da pokušam bit slikovita, kao da staviš mašnice na govno. Izgleda glupo. Meni.

Šta su veliki grafiti - imaš majmune i duhove (...)
To je meni druga klasa grafita, ka šta su mi navijački natpisi druga klasa "navijačkih grafita".

A to je crtež. Ilegalni, šta znači da je autor to napravija u roku od desetak minuti, mrklom mraku i naćuljenih osjetila, pa ne moš to uspoređivat sa legalnim grafitima  Vrtim očima

vidim da ne vidim da Torcida pituraje svoje priko nekih ful kul tuđih.

Aj vratit ćemo se na to, nemam sad vrimena  Smješko

Meni je ža šta ti momci (i cure?) ne rade više i šta ne ulažu truda i hrabrosti/drskosti ko Torcida i navijači.

Scena prva: lik radi legalni graf na nekom javnom zidu - ljudi se zaustavlj aju, gledaju ga mrko, šapuću međusobno, samo šta se komunalci ne aktiviraj u (zid je bija išaran ustaškim i inim simbolima prije intervenc ije)

Scena druga: likovi par dana rade ilegalni Torcidin graf - ljudi se zaustavlj aju, tapšu ih, smješkaju se, nitko se ne usudi bacit negativni komentar jer ne želi najebat.

Koliko tu hrabrosti triba Torcidi??? Ne kažem da je svugdi takva slika, al eto, ja sam bila sjedokom u ova dva slučaja, pa...  Vrtim očima
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir die Härte

Ich gehe jetzt
Oki

« Odgovor #50 : Rujan 11, 2007, 21:19:26 »

1.3.1.2.
Evidentirano

Moja Borba Za Istinu - Moja Snaga Za Bolje Sutra
maja
Ich räume auf.

Wir sorgen für dich

« Odgovor #51 : Rujan 11, 2007, 22:33:06 »

Ne znam koji kua znači ovi okijev komentar al da se vratim na temu  Cerim se

Dakle, Splitski grafiti, prošlogodišnji i prije koju godinicu (većina sada zgaženi, nažalost  Tužan) :

http://www.zgbkaos.com/hr/home.php   (stare vijesti, Split je negdi napo popisa)

http://www.senkone.com/

Ovo sam sad iskopala s neta, nemam slika baš na kompu...

E, šta se tiče Torce i gaženja - Anxio je, ja mislim, najviše popušija do sad, dva njegova mi padaju na pamet - na OŠ Lučac su bila dva vejika silvera, kao i na zidiću malo dalje od te škole, di su skale za Gripe. Oh, da ne spominjem tunel poviše Firula.

Stvar je šta ja sinjam zgaženi graf, iživciram se, al za misec dana zaboravim šta je točno bilo ispod. Da me smontirat isprid zida, možda bi se i sitila, al ovako napamet.. . Teško  Tužan

I još jedna stvar - neki grafiti su stali godinama, i splitski vrajteri ih nisu precrtava li iz rešpekta, ali momci u plavom nemaju tih sentiment alnih poteškoća  Namigujem
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir die Härte

Ich gehe jetzt
Oki

« Odgovor #52 : Rujan 11, 2007, 23:03:10 »

komentar su slova abecede.. ..
A.C.A.B.
Evidentirano

Moja Borba Za Istinu - Moja Snaga Za Bolje Sutra
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #53 : Rujan 12, 2007, 10:13:59 »

ali momci u plavom nemaju tih sentiment alnih poteškoća  Namigujem
Komunali redari imaju sive košulje  Namigujem

E, a meni je taj zid konkretno bija puno estetski prihvatlj iviji onako šugav, sa izblidili m grafitima, nego sa ove tri 'upeglane' slike. To je, da pokušam bit slikovita, kao da staviš mašnice na govno. Izgleda glupo. Meni.
Dobro, to je stvar osobnog dojma. Al šta znači "upeglano"?

A to je crtež. Ilegalni, šta znači da je autor to napravija u roku od desetak minuti, mrklom mraku i naćuljenih osjetila, pa ne moš to uspoređivat sa legalnim grafitima  Vrtim očima
Rijetko koji Torcidin je legalan, eventualn o s dopuštenjem škole/gazde kafića ili tako nešto...

Scena druga: likovi par dana rade ilegalni Torcidin graf - ljudi se zaustavlj aju, tapšu ih, smješkaju se, nitko se ne usudi bacit negativni komentar jer ne želi najebat
Ah, te predrasud e...  Vrtim očima Niko se ne usudi nabacit negativni komentar jer ne želi najebat?! I tapšu ih da im se ne zamjere Sirast Nije to možda zato jer je građanima bliži i miliji Hajduk i priča o Hajduku, nego uglavnom nepoznata vrajtersk a scena?

Ok, virujem onda da ima pregaženih grafita. Iako, ove na školama ne kontam jer oni su svi u dogovoru s ravnatelj ima i dogodila bi im se samo bijela boja da nije navijačkih zbog teorije "neće šarat po tome".

Oh, da ne spominjem tunel poviše Firula
Hm? Tunel u Dubrovačkoj? Šta je tamo bilo?! No, pogledajm o video...
http://youtube.com/watch?v=ZCwnUetw5uo
Grgiću govno, ustaše sućidar, malo u, veliko u... Koji dio je vrajtersk i? Smješko

A kad smo kog Jubitoa, evo malo Osijeka/Kohorte...
Navijački, crtani sprejem, neki po izričaju puuuno više naginju vrajtersk om izričaju...
http://www.youtube.com/watch?v=wXDRiIMk4gA&NR=1
Bar mislim da je tako - komentar?
Evidentirano

Kita Cvica
Th

Moj je život Švicarska...

« Odgovor #54 : Rujan 12, 2007, 12:02:12 »

A.C.A.B.
Cool
Evidentirano

bile patike
maja
Ich räume auf.

Wir sorgen für dich

« Odgovor #55 : Rujan 12, 2007, 13:46:49 »

Komunali redari imaju sive košulje  Namigujem

Ma aludirala sam na Torcidu, al opet, neki su u plavo, neki u bilo, neki u crveno, neki u kombinaci ju...  Sirast

šta znači "upeglano"?

Fino povučene konture, detalji uređeni, ravnomjer no opiturani i tako to.

Ah, te predrasud e...  Vrtim očima Niko se ne usudi nabacit negativni komentar jer ne želi najebat?! I tapšu ih da im se ne zamjere Sirast Nije to možda zato jer je građanima bliži i miliji Hajduk i priča o Hajduku, nego uglavnom nepoznata vrajtersk a scena?

Čuj, krećemo se u drugačijem društvu, već sam rekla da većini ljudi koje znam nije simpatično. Nego simptomat ično  Cerim se
I na forumu je isto stanje pola-pola. Kad se kraj mene radija graf, neki su gunđali al su svi bili kuco pred napaljeni cima šta su to radili. A jbg. Možda su trebali dreknit, prigovara t, i zakačit se sausudima . Nervira me šta se stavlja da su grbovi po pretposta vci dragi ljudima. Prije su ljudi plaćali writerima da im oslikaju zid pred trgovinom, kafićem, jer su znali da nitko priko toga neće šatar. E, a sad ti neko nasere odma U priko toga, kaki križ i slične pizdarije, pa vlasnici raže uzmu Torcidin graf da im stoji, jer se to nitko neće usudit zgazit. Koji je tome lijek? Nemam pojma  Ljut

Hm? Tunel u Dubrovačkoj? Šta je tamo bilo?!

BILO je, prije nego šta su komunalci revno pripitura li, 4-5 grafova, možda i više, al je u roku keks bilo pripitura no u bilo. Onda su writeri odjebali to misto (probaj zamislit da u 2-3 ujutro sa hrpom sprejeva stojiš u tunelu, laka meta za pandure i sve one koji imaju nešto za reć o tvome radu, ne moš sagledat rad, odmaknit se jer će te zgazit auto, uglavnom, satareš se ko pas, i nakon malo vrimena to ti se pripitura) pa se nakotilo tih zvizdarij a šta je u videu, a onda je došla Torcida, i, zamisli, komunalci nisu promptno reagirali  Jezik

evo malo Osijeka/Kohorte...
 - komentar?

Vakoc - slike nogometaša su mi ok, to je originaln o, i tako nešto mi ne bi smetalo vidit. Slova su im uglavnom otužna, samo se na jednom grafu vidi nekakav pokušaj - momci bi tribali malo proučavat povijest grafita. Ostalo je manjeviše slično našim crtarijam a.

Šta je također bitno za istaknit - poanta street arta je razvijanj e novih fontova, po mogućnosti i prenošenje neke poruke, osvježavanje površina i davanje živosti gradu. Živost se ne postiže patetičnim parolama i trima bojama. Sorry.
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir die Härte

Ich gehe jetzt
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #56 : Rujan 12, 2007, 14:09:10 »

Ma aludirala sam na Torcidu, al opet, neki su u plavo, neki u bilo, neki u crveno, neki u kombinaci ju...  Sirast
Ne, rijetko ko je u dresu - vidit drugu temu Sirast

pa vlasnici raže uzmu Torcidin graf da im stoji, jer se to nitko neće usudit zgazit. Koji je tome lijek? Nemam pojma  Ljut
Torcida nije kriva šta se izborila da se njene crtarije puno manje(!) uništavaju.  Neodlučan

Hm? Tunel u Dubrovačkoj? Šta je tamo bilo?!
BILO je, prije nego šta su komunalci revno pripitura li, 4-5 grafova, možda i više, al je u roku keks bilo pripitura no u bilo.
U zeleno, tunel je u nekoj zelankast oj Smješko I to je bilo na istočnom zidu, Torcida je crtala na zapadnom. I opet, šta s tim ima Torcida?  Neodlučan Evo, i njihove crtarije su komunalci počeli skidat. Za tunel su se navodno dogovoril i, al čekaj, nitko ne kaže da neće pripitura t ono.

Šta je također bitno za istaknit - poanta street arta je razvijanj e novih fontova, po mogućnosti i prenošenje neke poruke, osvježavanje površina i davanje živosti gradu. Živost se ne postiže patetičnim parolama i trima bojama. Sorry.
Hm, pa mislim da je street art više okrenut umjetnost i, nego "ultras art" kojem je, bar se meni čini, primarna kvantitet a, a koliko je važna originaln ost i vrijednos t (zahtjevno sti) ovisi od autora do autora.

Evidentirano

cole
čeka lito.

« Odgovor #57 : Rujan 12, 2007, 14:23:24 »

Citat:
Torcida nije kriva šta se izborila da se njene crtarije puno manje(!) uništavaju.

Na koji način... i zašto?
Evidentirano

[ Svi smo na ovom svijetu samo turisti u prolazu.. . ]
Guardian

unperfect gentleman

« Odgovor #58 : Rujan 12, 2007, 15:12:13 »

Ja dosad nisan upozna osobu kojoj iti malo smetaju torcidini grafiti, naprotiv svi ih podrzavaj u...
Evidentirano

kako je tako je
maja
Ich räume auf.

Wir sorgen für dich

« Odgovor #59 : Rujan 12, 2007, 16:08:55 »

mislim da je street art više okrenut umjetnost i, nego "ultras art" kojem je, bar se meni čini, primarna kvantitet a, a koliko je važna originaln ost i vrijednos t (zahtjevno sti) ovisi od autora do autora.

Mislim da dobro misliš. A u gradu kojem fali kulturno osvještenih ljudi, triba radit na osvještavanju, a ne poticat zatupljen ost  Cerim se
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir die Härte

Ich gehe jetzt
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 Gore Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: