splitski.portal
splitski.portal
Forum | Lista članova | Traži | Kalendar | Prijava | Registracija
« natrag naprijed »
 Str: 1 2 [3] 4 Dolje Ispis
Autor Tema: Zeleni Split?  (Posjeta: 3032 )
maja
Alles Wieder Offen

Zieh!

« Odgovor #30 : Rujan 21, 2007, 19:40:38 »

E sad sam zaboravil a točno di, al ima šema da se može postavit minivjetr enjača na zgradu  Šokiran sad kako bi to utjecalo na mikroklim u je diskutabi lno, al niko se ne brine kako neboderi djeluju pa...

Al nepotrebn o je uopće raspravlj at o ovako velikim investici jama i projektim a - tribalo bi mislit na malo (misli lokalno djeluj globalno  Cerim se), nešto šta može svatko učinit. Al u Splitu na žalost vidim samo betonizac iju, nikakve napore da se grad učini ekoističnijim i ugodnijim za život  Osramoćen
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir Tsunamis & Säuberungen
nach mir die Härte
die Kälte die Dürre die Glut

Ich gehe jetzt
chemer
lover

zss team

« Odgovor #31 : Rujan 22, 2007, 00:23:37 »

evo nešto od brba Poljanića http://www.glasdalmacije.com/?show=0&article=4153
Evidentirano

“Boring damned people. All over the Earth. Propagati ng more boring damned people. What a horror show. The earth swarmed with them.”
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #32 : Rujan 22, 2007, 00:50:30 »

Eto, dobra stvar, konačno.

Bilo bi baza da to ujedno budu i dvorišta za glomazni otpad - jedno misto odakle će se redovito odnosit ormari, špaheri, frižideri... Da ne moran svaki put za špaher i sl bacit okrenit po grada. Naravno, uvik ti kažu da zoveš Čistoću pa da će ti oni reć di je trenutno kontejner za glomazni otpad - ma jok, nikad ništa - ili nisu znali ili ih trenutno nije bio ili su krivo rekli. Jednom su mi ponudili jedan u Sitnom gornjem Sirast
Evidentirano

"Ljudi koji uzimaju sebi za pravo kritizira ti bez imalo truda da se predmet njihove kritike pokrene nabolje nisu kritičari, nego srala bez pokrića"
maja
Alles Wieder Offen

Zieh!

« Odgovor #33 : Rujan 22, 2007, 14:52:29 »

Oduševljena skroz na skroz  Sirast

Nego, kad će to počet? Da ne bude 5 godina prikuplja nja ponuda, 10 godina potrage za izvođačem i tako to... Oću neki rok  Poljubac
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir die Härte

Ich gehe jetzt
chemer
lover

zss team

« Odgovor #34 : Rujan 22, 2007, 15:20:16 »

Oduševljena skroz na skroz  Sirast

Nego, kad će to počet? Da ne bude 5 godina prikuplja nja ponuda, 10 godina potrage za izvođačem i tako to... Oću neki rok  Poljubac
kad budu izbori, a zeleni budu većina, ka npr. umirovlje nici! Neodlučan
Evidentirano

“Boring damned people. All over the Earth. Propagati ng more boring damned people. What a horror show. The earth swarmed with them.”
acurin

« Odgovor #35 : Rujan 27, 2007, 16:31:29 »

Poštovani,

pozdravlj am sve učesnike foruma, i pozdravlj am svaku inicijati vu za boljitak života u našem gradu.

Iskreno su me iznenadil e sumnje kako se odvojeno prikuplje ni otpad spaljuje na deponiju komunalno g otpada "Karepovac".
U više navrata prezentir ali smo rezultate koje je "Čistoća" Split postigla u odvojenom prikuplja nju u protekle dvije godine.

Prikuplje na PET ambalaže preša se i balira u prvom reciklažnom dvorištu u Splitu, koje se nalazi na zapadnom ulazu deponija. Nakon baliranja kamionima se odvozi prema ovlaštenom oporabite lju, tvrtci BBS Novi Marof koja vrši daljnju obradu iste. Aproksima tivna količina koja se tjedno isporuči BBS-u na daljnju obradu je cca. 25 tona, odnosno volumensk i dva šlepera.

Alumiij i metal, se također preša i balira te isporučuje ovlaštenom oporabite lju tvrtci "Sirovina" Zadar.

Staklena ambalaža se odvozi ovlaštenim oporabite ljima i to tvrtkama "Unija Nova" Sesvetski Kraljevac i "Vetropack" Hum na Sutli.

Prikuplje ni papir i prve količine tetrapak ambalaže isporučuju se ovlaštenim oporabite ljima "Unija papir" i "Pan papir" Zagreb.

Također je započelo odvojeno prikuplja nje drvenog otpada i bijele tehnike, te su prve veće količine isporučene ovlaštenim oporabite ljima.

"Čistoća" Split je tvrtka kojoj je primarna zadaća čišćenje, pranje i pometanje grada, te skupljanj e, odvoz i obrada kućnog smeća.
Česta i zaista opravdana pitanja tko sakuplja baterije, akumulato re, životinjski otpad, građevinski otpad te posebno opasni otpad građani upučuju našoj tvrtci. Koncesije za opasni otpad i druge vrste otpada imaju, i za isti su zadužene druge tvrtke na području naše odgovorno sti, te "Čistoća" uspješno koordinir a poslove s istima. Popis koncesion ara za pojedine vrste otpada može se vidjeti na WEB stranicam a Fonda za zaštitu okoliša i energetsk u učinkovitost. Rečene vrste otpada traže drugačije postupanj e od postupanj a s kućnim otpadom, iako zbog neznanja ili opuštenosti pojedinac a dio ovih vrsta otpada završi s ostalim kućnim smećem.

Poštovanje,

za sva pitanja stojim Vam na raspolaga nju

mr.oec. Alen Ćurin dipl.ing.
Evidentirano
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #36 : Rujan 27, 2007, 20:39:23 »

Svaka čast! :oduševljen:

Eto, nestale dileme di odlaze boce Smješko :zahvalan:

Jesam dobro skužija - PET, aluminij, metal, staklo, papir, tetrapak, drvni otpad i bijelu tehniku prikuplja Čistoća? Znači ekološki osviješteni građani sve to mogu donit na zapadni ulaz Karepovca, ako nema spremnika po gradu.

Za ode spomenute baterije i akumulato re je zadužen Cian (tako piše na www.fzoeu .hr Smješko ). Onda Cian treba žicat za više spremnika za odlaganje ili to može postavit i Čistoća pa prosljeđivat Cianu? Cian znači i preuzima stare baterije?

Jel moguće realizrat neko "dvorište" za glomazni otpad - neko misto u gradu(!) do kojeg se može doć autom bilo kad, 0-24, 7 dana u tjednu... i ostavit npr. špaher?

Kad je relano očekivat da će profunkci onirat ova najavljen a reciklažna dvorišta?

I, jedno nereciklažno pitanje: postoji li netko tko dnevno bar 16 sati (7-23) šeta centrom grada, skuplja škovace, kakice i prazni kante? Smješko

I, pohvala za kraj: je da je tribalo 4 miseca, al mislim da se Čistoća ušemila sa čišćenjem Rive Namigujem Još da neko nakon sezone obnovi zelenilo, pitura klupe, nadopuni žalo... al to nije vaš dio, a ni ova tema Tužan
Evidentirano

"Ljudi koji uzimaju sebi za pravo kritizira ti bez imalo truda da se predmet njihove kritike pokrene nabolje nisu kritičari, nego srala bez pokrića"
acurin

« Odgovor #37 : Rujan 28, 2007, 18:08:48 »

Poštovani,

zahvaljuj em na Vašem odgovoru.

"Čistoća" Split, nije opremljen e te prema pozitivni m zakonskim odredbama RH NE SMIJE sakupljat i, prevoziti i obrađivati opasni otpad. Navedena djelatnos t podliježe posebnim sigurnosn im zahtjevim a, te se samo ovlaštene tvrtke mogu skrbiti o istom. Nadamo se, kako će s početkom rada novih reciklažnih dvorišta započeti i kvalitetn ije sakupljan je svih vrsta opasnih otpada, koji su zaista najveća opasnost u zbrinjava nju otpada.

Raspored odvoza glomaznog otpada možete naći na našoj WEB stranici ( www.cisto ca-split.hr ). Načelno svaki gradski kotar i mjesni odbor jedan dan u mjesecu ima pravo na odvoz glomaznog otpada, a tajništvo istih određuje i ima informaci ju o točnoj lokaciji spremnika za glomazni otpad. Pored toga 6 specijaln ih vozila za prikuplja nje glomaznog otpada su svaki dan u ophodnji gradskih ulica, te pozivom između 0600 h i 1400 h na telefonsk i broj  323 740, možete obavijest iti naše djelatnik e na kojoj se lokaciji pored spremnika za otpad ćete odložiti stari ormar, špaher, frižider i slično. Na zapadnom ulazu deponija građani u radno vrijeme istog mogu besplatno ostaviti bijelu tehniku i glomazni otpad koji se može reciklira ti, a deponiran je komunalno g otpada ima cijenu po toni istog. Nažalost, nedostata k prostora u gradu sprečava nas da odredimo lokacije na kojima bi bilo moguće ostaviti glomazni otpad 24 sata dnevno 7 dana u tjedno.

Početak rada novih reciklažnih dvorišta u gradu je zaista pitanje od ključnog značaja za naš rad, i nadamo se kako ćemo što prije uspjeti realizira ti početak rada istih. Nažalost, na to pitanje treba odgovorit i gradska vlast, odnosno izabrani politički predstavn ici u gradskoj skupštini i kotarevim a.

Uži centar grada je pod posebnim režimom rada. Počevši od 01.kolovo za, postoji 24 satno dežurstvo djelatnik a Čistoće u tkz. Extra zoni koja obuhvaća Marmontov u ulici i "Novu" Rivu. Od 0600 h do 2200 h jedan pometač stalno skrbi o čistoći i pražnjenju koševa, a od 2200 h do 0600 h posebna "ekipa" naših djelatnik a prazni i odvozi smeće, te pere ulice. Između 0200 h i 0500 h perilica pere ovo područje, a jedan ili više dana u tjednu čistilica isto područje četka. Mala perilica tijekom jutra pere teže dostupna mjesta na koja velikim strojevim a nisu dostupna.

Nažalost, sve probleme ne možemo sami riješiti, a radi se o zaista neadekvat noj urbanoj opremi za rečeni prostor ( koševi,pepeljare i ostalo ) za koju se nadamo kako će se naći načina da se posluša preporuke ""Čistoće o promjeni dijela rečene opreme. Isto tako, dio krivice je na zaista jednom dijelu neodgovor nih građana i korisnika poslovnih poslova. Za navedene jedino rješenje su visoke kazne i osuda javnosti objaljiva njem istih ili na WEB-u ili u novinama.

S poštovanjem;

Evidentirano
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #38 : Rujan 28, 2007, 22:07:27 »

Ajme, forum je, ne mogu ja bit tako služben pa odma krećem na quotanje Smješko

Raspored odvoza glomaznog otpada možete naći na našoj WEB stranici ( www.cisto ca-split.hr ). Načelno svaki gradski kotar i mjesni odbor jedan dan u mjesecu ima pravo na odvoz glomaznog otpada, a tajništvo istih određuje i ima informaci ju o točnoj lokaciji spremnika za glomazni otpad.
E, ma ovo sam 100 puta čua, al ja nesrića, kad god sam zva, nikad ga nema blizu mene ili dođem di bi triba bit pa ne bude Tužan Zadnjih 5 puta sam uvaljiva frižidere i televizij e u pazarski kontejner na Plokitama, koji se pojavi na uru vrimena, i riskira da me ne pojedu povampire ni trgovci Sirast

Eeee, ovo nisam, zna, zna sam samo da postoji kamion, ne i da ima broj za usmjerit ga.
Citat:
Pored toga 6 specijaln ih vozila za prikuplja nje glomaznog otpada su svaki dan u ophodnji gradskih ulica, te pozivom između 0600 h i 1400 h na telefonsk i broj  323 740, možete obavijest iti naše djelatnik e na kojoj se lokaciji pored spremnika za otpad ćete odložiti stari ormar, špaher, frižider i slično.

E, a bilo bi dobro da pometači ne metu samo zbog turista od 08 do 22, da ostanu i priko zime Namigujem

A koja urbana oprema na Rivi ne odgovora Čistoći, šta se predlaže prominit i zašto? Zašto je tribalo 4 miseca da neko s mokrom krpom obriše one "otiske" cigareta na plohi kante?  Neodlučan

A joj, i da nigdi nema mista za dvorište za glomazni otpad... Ni na žnjaskom platou, npr. Al možda i ne triba, za line ljude kakvi smo mi, idealna bi tribala bit ova šema sa kamionom koji skupi špaher kraj kante. Samo da se ljudi ušeme, mislim da masu ljudi ni ne zna da postoji ova usluga. A jel igra i za ovo onaj info telefon 0800 0021, lakše ga je zapamtit, ili triba baš bit 323 740?

A pošto se priča da D.Šarac čita ovaj forum, šta sad žuga...
http://www.slobodnadalmacija.hr/20070921/split02.asp Cerim se
Evidentirano

luDim@li
03.05.2007. - 27.10.2007.

« Odgovor #39 : Rujan 28, 2007, 23:20:00 »

Iz posta sjor Curina izgleda da split zivi u idili sto se tice odlaganja i reciklaze otpada... i nije bas... Neodlučan

1. Iako ste naveli da postoji reciklaza za gotovo svaku ambalazu i jos neke druge materijal e, koliko se te ambalaze iz smeca nasih gradjana uopce odgovaraj uce deponira? tj., koliko ljudi uopce znaju za odvajanje otpada? Ja mislim da nebi mnogo koristilo kad bi uopce znali jer da jedno kucanstvo odvoji otpad i donese ga na odgovaraj uce mjesto mora se dobro potrudit. .zasto?jer u gradu nema dovoljno adekvatni h kontejner a za odredjenu ambalazu. ...a sad vi meni odgovorit e, ZAŠTO Š?

Cak je pocetkom mandata nove splitske vlasti iz cistoce receno kako ce se vecina 'univerzal nih kontejner a' zamijenit i 'zelenin otocima' za odvajanje otpada. To ipak nije ucinjeno. Cak je na radio splitu receno (cini mi se od strane gospodje Vrdoljak?) da gradjani ne trebaju odvajati !!! PET ambalazu, jer ona ionako zavrsi na karepovcu s ostalim smecem... .Molim pojasnite, jer meni ode nesto smrdi....(ajme sta san slikovit, umrit cu Sirast Sirast Jezik)

2. Gotovo svaka ulica u Velom Varosu ima maleni park. Danas su ti parkovi leglo smeca, sprica... .tko je odgovoran za ciscenje tih parkova i zasto ih vasi agilni zaposleni ci, koji su 24/7 na ulici ne ciste ? Kao ni izmet...

(dokaz: kad je lupino snima s konjima u marmontov oj, govno od konja je jedno dva dana stalo nasred marmontov e...nadam se da je od konja...c isto da se gospodin lupino ne nadje uvrijedje nim)

3. Zasto drogas iz varosa ima kljuc od 2 kontejner a za PET ambalazu kod prime ? Ovo vjerojatn o nemozete odgovorit, ali informaci ja ce vam biti nadasve  korisna Namigujem

Pozdrav!

@ vijecnik- za svi staru bijelu tehniku nazovi reto centar. Oni ti sve uzimaju, tako da nemoras setat po gradu  s bojleron trazeci adekvatni kontejner Sirast Namigujem
Evidentirano

a bio sam tako mlad...
maja
Alles Wieder Offen

Zieh!

« Odgovor #40 : Rujan 29, 2007, 00:37:32 »

Hvala gosp. Čurkoviću na volji za razmjenom informaci ja  Smješko

Ovaj telefonsk i broj je jako zgodna stvar, zanim me koliko puta ga je netko okrenuo, jer se meni čini da nekih 99% građana nikada nije ni čulo za to  Smješko

Nažalost, problemi koje je ludim@li istaknuo itekako su stvarni, dapače. Parkići u centru (Manuš, Varoš, Bačvice - moja domena, za ostale ne bi tila pametovat pa falit  Namigujem ) su u takvom stanju (pri tom izuzimam Đardin i Vidovića) da će svaka osoba pri zdravoj pameti prije tu izvest psa nego dijete. A kao trebali bi praviti djecu, po mogućnosti što više  Vrtim očima A gdje će se ta djeca igrati? Među psećim izmetom, opušcima, kondomima?

Šta se baterija tiče, nije mi baš jasno zašto je Cijan prestao sakuplajt i otpad od fizičkih osoba, i prešao samo na pravne  Neodlučan
Kada se počmu postavljt i zeleni otoci - hoće li baterije skupljati Čistoća i potom ih, kao pravna osoba proslijed iti Cijanu, ako da, zašto se to već ne radi, a ako ne, kako će se to riješiti točno?

I još mi samo jedno pitanje momentaln o pada na pamet - koje je radno vrijeme ekipe što održava ovo mižerije od parkova što imamo? U ZGu počinju sa poslom u 7 ujutro, ovdje se zalijeva u 11 (bar sam tako viđala). I pri tome ne želim mučiti radnike, nego znam da biljke nije dobro zaljevati kada sunce upeče. Evo, ispred Prava (čini mi se) je posađena trava. Dio koji je pod prskalica ma je bio totalno posmeđio, a dio koji je u neposredn oj blizini se normalno razvijao.

Malo sam se raspisala, uhvatila me inspiraci ja. Zahvaljuj em na odgovoru!
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir die Härte

Ich gehe jetzt
voxignis

Bez Osobnog Teksta.

« Odgovor #41 : Rujan 30, 2007, 18:58:09 »

da, kontejner i za baterije se jako tesko nalaze... pohvale za ideju o reciklazi papira i postavlja nju kutija u skoro svim portunima, firmama itd.
Evidentirano

So girly, aww!

acurin

« Odgovor #42 : Listopad 01, 2007, 10:56:40 »

Poštovani;

zahvalan sam na interesu koji je pokazan za raspravu o ovoj temi.

1. Parkovi i održavanje parkova u nadležnosti je komunalno g poduzeća "Parkovi i nasadi", kao i održavanje splitskih plaža koje nemaju određenog koncesion ara. Za otpad životinjskog porijekla u Gradu Splitu postoji ovlašteni koncesion ar - veterinar ska stanica Filipović, koja prima značajna financijs ka sredstva od Grada Splita za skupljanj e i zbrinjava nje istog.

2. Informaci je o načinu odlaganja krupnog otpada nastojimo što više približiti građanima putem sredstava javnog priopćavanja, WEB-a i ostalih medija. Za komentira ti je kako je u Hrvatskoj, kao i u ostalim bivšim socijalis tičkim zemljama sakupljan je i obrada otpada dugo bila socijalna kategorij a. Skupljanj e, odlaganja i obrada otpada je skup i zahtjevan posao, i trebati će dosta vremena da građani shvate kako se zbrinjava nje otpada plaća, kako to nije besplatna usluga i da je svaki proizvođač otpada odgovoran za zbrinjava nje otpada koji proizvede . Jedan od načina je i poziv Reto centru koji radi u koordinac iji s našom tvrkom, i koji će za odgovaraj uću naknadu zbrinuti Vaš otpad sukladno svojim mogućnostima. Najlakši je put svoj otpad nekontrol irano ostaviti na javnoj površini, i očekivati da ga netko besplatno odveze i zbrine; šta je neprihvat ljivo za svakog tko se osjeća građaninom, a ne samo stanovnik om našeg grada.

U zapadnim zemljama, građani svoj otpad uglavnom sami dovoze na za to predviđena mjesta, ili na tržišzu tu islugu plaćaju onome tko je isto i spreman napraviti . Neovlašteno ostavljan je otpada podliježe sankcijam a, koje pravna država vrlo učinkovito provodi.

3. Održavanje svih javno prometnih površina, a tako i centra grada obavljaje se sukladno programu Grada Splita, te se zasigurno tijjekom nadolazeće zime neće bitno smanjivat i.  Sve primjedbe na rad naših djelatnik a možete anonimno dati ili na besplatni info telefon ili putem elektroničke pošte na našu adresu. Svaka informaci ja s terena nam je dobro došla jer ne možemo vršiti stalni nadzor nad radom svih naših djelatnik a.

4. Odvojeno prikuplja nje otpada u Splitu sigurno nije na najvišoj razini, ali i zlonamjer ni moraju priznati zaista velike količine odvojeno prikuplje nog ambalažnog otpada isporučene oporabite ljima, kao i količine papira koje se odvojeno prikupe od kućanastva i privrede. "Zeleni" kontejner i s ulica su trenutno povućeni poradi neprekidn og uništavanja od strane "Scavenger a" ( skupljača boca i ostalog otpada koji se može brzo unovčiti ). Upravo je Gradsko vijeće usvojilo predloženi Raspored reciklažnih otoka i dvorišta, te se nadamo kako Grad Split i naša tvrtka uspjeti osigurati financijs ka sredstva za što bržu provedbu rečenog projekta u stvarnost .

S poštovanjem

mr.oec Alen Ćurin dipl.ing.

Evidentirano
cole
čeka lito.

« Odgovor #43 : Listopad 01, 2007, 11:14:36 »

g. Ćurin, hvala na odgovorim a... bilo bi zgodno kad bi se i više nadležnih uključilo ovako direktno u raspravu. .. pa makar nekad i direktno na udaru kritike Namigujem

bilo bi zgodno i kad bi malo opuštenije pristupil i raspravi. .. ipak su većinom mladi ljudi tu.  Namigujem
Evidentirano

[ Svi smo na ovom svijetu samo turisti u prolazu.. . ]
luDim@li
03.05.2007. - 27.10.2007.

« Odgovor #44 : Listopad 01, 2007, 19:55:18 »

sve je to rokenrol, samo sta nisan dobija odgovore Jezik
Evidentirano

a bio sam tako mlad...
 Str: 1 2 [3] 4 Gore Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: