splitski.portal
splitski.portal
Forum | Lista članova | Traži | Prijava | Registracija
« natrag naprijed »
 Str: [1] 2 3 ... 8 Dolje Ispis
Autor Tema: campus Visoka  (Posjeta: 15453 )
26. vijećnik
agent i plaćenik

« : Ožujak 16, 2008, 17:25:00 »

I skuzajte na jednom pitanjcu van teme: moze li mi ko rec di mogu vidit sta se dogadja u vezi Kampusa? Ovih dana su asfaltira li dva platoa iznad FESB-a koja se bas ne slazu sa originaln in planon gradnje, pa me zanima sta bi to tribalo bit i postoji li neki novi plan?

Privremen a parkirališta.

Iako se i meni parilo da tu ide zgrada PMFa, gledam sad ovaj plan - tu idu garaže  Neodlučan

Evidentirano

Ušutkati kritiku znači ušutkati slobodu.
Zika

« Odgovor #1 : Ožujak 16, 2008, 22:30:35 »

Nadan se za bagere i kipere, i to uskoro  Namigujem

Boja san se da se skroz stalo s izgradnjo m kampusa. Filozofsk i je prvo (po tom planu) triba bit u kupusu ispod FESBa, a po novom je ispod sveucilis ne (al opet mi se ne pari da se gradi). PMF ostaje na mistu di je po planu, ali triba je vec bi izgradjen, a ne da jos ni barake (one izmedju sveucilis ne i FESBa) nisu potaracal i...O izgradnji ostalih fakulteta se nije nesto pricalo, a ova dva su jedina za koja su obavljeni arhitekto nski natječaji i na netu postoje (dobro skriveni) nacrti...
Tako da me zivo zanima sta se gradi na tom sjevernom dijelu... Mislin da je najvjeroj atnije da grade cestu - napravit ce spoj s Vukovarsk om i sredit onaj s Velebitsk om
Evidentirano
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #2 : Ožujak 17, 2008, 11:02:03 »

Boja san se da se skroz stalo s izgradnjo m kampusa.
Stalo sa izgradnjo m, a Sveučilišna se gradi?  Neodlučan

Samo nemoj maštat ka Ballota (di je on?!) da se cili kampus mora izgradit iz cuga, ništa faze izgradnje  Sirast

Izgradnja kampusa planirana je početkom 70ih, početkom osamdeset ih je izgrađena prva faza Građevinskog i FESBa. 90ih se, nakon povlačenja vojske sa 90% terena, gradi druga faza Građevinskog, u 2000ima EF, pa druga faza EFa i Medicinsk og fakulteta, pa sad druga faza FESBa i Sveučilišna knjižnica... Pričalo se da će se krenit do 2006., al tek(?) sad je u pripremi (gradnja ne počinje bagerima) izgradnja zgrade Kemijsko-tehnološkog, Pomorskog, PMFai i kineziolo gije, Filozofsk og, Studentsk og centra, Umjetničke akademije, Rektorata ... Prošle godine je potpisan i kredit od cca 500 milijuna kuna za nastavak gradnje.

O izgradnji ostalih fakulteta se nije nesto pricalo, a ova dva su jedina za koja su obavljeni arhitekto nski natječaji i na netu postoje (dobro skriveni) nacrti...
Ne znam koliko se na netu nešto može sakrit Smješko

Ako se ne varam (a može bit da se varam) jedino se za Filozofsk i i Studentsk i centar zna kako će izgledat, za PMF&co se zna samo da će bit najveća zgrada u Splitu.

Filozofsk i fakultet (ispod Sveučilišne)

http://www.antekuzmanic-arhitekt.hr/present/ff1.html
http://www.arhitektura.info/ARHIT/prilozi/08/17Sveuciliste%203/sveuciliste.htm

Studentsk i centar (zapadno od EF)

http://www.arhitektura.info/~split/01natjecaji/03studentski/studentski.htm

Tako da me zivo zanima sta se gradi na tom sjevernom dijelu... Mislin da je najvjeroj atnije da grade cestu - napravit ce spoj s Vukovarsk om i sredit onaj s Velebitsk om
Samo su još malo proširili i asfaltira li parkirališta...
Privremen a parkirališta.
Iako se i meni parilo da tu ide zgrada PMFa, gledam sad ovaj plan - tu idu garaže  Neodlučan
http://split.com.hr/hr/news-detail/20080316-djirpogradu-novi-jebodrom

Evidentirano

voxignis

Bez Osobnog Teksta.

« Odgovor #3 : Ožujak 17, 2008, 11:36:04 »

hm, a di bi tu trebala bit zgrada umjetničke akademije, rekli su nam između IGH i sveučilišne.
Evidentirano

So girly, aww!

26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #4 : Ožujak 17, 2008, 11:44:22 »

hm, a di bi tu trebala bit zgrada umjetničke akademije, rekli su nam između IGH i sveučilišne.

Kartu čitaj, seljaka pitaj Jezik
http://split.com.hr/userfiles/image/122007/fesb/plan_kampusa.jpg

Između IGH i Sveučilišne bi iša hostel, Umjetnička akademija bi bila na prostoru di je sad glazbena. Ja sam čua priču da bi se i umjetnička škola rušila i gradila skorz nova zgrada na cilom tom prostoru, al mislim da je to samo ideja.

Evidentirano

Jion_mae
então tomo o que é o meu

o momento no coração

« Odgovor #5 : Ožujak 17, 2008, 12:03:50 »

znači ruši se Škodin auto salon za hostel...

a di su jadnu kineziolo giju zabili  Sirast
kad je tamo sagrade, upisujen taj faks ukoliko prije ne dobijen prije osteoporo zu!

baš će biti divno onoj generacij i koja bude studirala kad (ako) se sve to realizira kako je rečeno!
Evidentirano

I have never made but one prayer to God, a very short one: 'O Lord, make my enemies ridiculou s.' And God granted it.
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #6 : Ožujak 17, 2008, 12:43:24 »

kad je tamo sagrade, upisujen taj faks ukoliko prije ne dobijen prije osteoporo zu!

Ja san čeka Sveučilišnu knjižnicu da se preseli, da diplomski u njoj spremam pa ništa Tužan Pa sam smanjia kriterije i čeka FESB da se preseli u novu zgradu pa ništa Tužan Sad čekam novi filozoski pa ću upisat sociologi ju Sirast
Evidentirano

Jion_mae
então tomo o que é o meu

o momento no coração

« Odgovor #7 : Ožujak 17, 2008, 12:56:14 »

Ja san čeka Sveučilišnu knjižnicu da se preseli, da diplomski u njoj spremam pa ništa Tužan Pa sam smanjia kriterije i čeka FESB da se preseli u novu zgradu pa ništa Tužan Sad čekam novi filozoski pa ću upisat sociologi ju Sirast
ja san bome ozbiljna. ..taman računan da se i zaposlin u jednoj od tih novosagrađenih zgradica, pa samo lipo samo đirajen posa-faks! je da malo fantazira m, al ništa nije neostvari vo (u tom kontekstu)! Cerim se

Evidentirano

I have never made but one prayer to God, a very short one: 'O Lord, make my enemies ridiculou s.' And God granted it.
karaga

« Odgovor #8 : Ožujak 17, 2008, 18:06:30 »

da,ja upisujem kineziolo giju
Evidentirano
Zika

« Odgovor #9 : Ožujak 17, 2008, 19:33:30 »

Pokušat ću bit šta kraći:
Ne maštan ja ništa, ali činjenica je da radovi napreduju puno sporije nego je planirano . 2. faza je tribala već počet sa građevinskim radovima, Mamutica je tribala bit na po puta, a još nisu ni barake makli.

Druga stvar, ne može se ništa sakrit na netu, ali se može NEOBJAVIT, ili "jedva" objavit. Evo npr. zgrada PMF-a za koju ti misliš da se ne zna ništa. E pa zna se, ali iz nekog neobjašnjivog razloga, prikriva:
link
još jedan render
Šta je najgore od tada (31.03.200 5.) ne postoji NIJEDAN spomen te zgrade! Kako je to moguće?!?Da ja gradin najveću zgradu u gradu, trubia bi o tome dan i noć...
Da čak ni u Slobodnu nije izaša članak o tome (ili o zgradi Filozofsk og)...stvarn o mi je to čudno...
Da ne govorimo o nadvožnjaku i izlasku na Vukovarsk u...To je trebalo bit gotova priča...

Citat:
E takve stvari me stvarno nerviraju! umisto da riješe problem s pravin parkingom i garažom koje će bit tu, oni naliju dva "privremen a" platoa asfalta da raja bude mirna. Čisto balkanska metoda.
Evidentirano
Ballota

wOw-bOy

« Odgovor #10 : Ožujak 17, 2008, 20:00:20 »

Samo nemoj maštat ka Ballota (di je on?!) da se cili kampus mora izgradit iz cuga, ništa faze izgradnje  Sirast

Pobiga je glavom bez obzira...  Cerim se

--------------------

Ma..cila ova priča oko cmpusa mi počinje ić na nerve!
Evo..neki dan kad san sinja one bagere iza FESB-a, bidan, cili se poveselij a..misleći da konačno kreće gradnja.. .kad ono, debili asflatira li plato!  Šokiran
I šta sad..kad se nakane dalje gradit, opet će sve raskopat? Ne kužim tu logiku..  Vrtim očima

Sveučilišna je priča za sebe.  Sirast
Tribala je bit gotova u studenom lani! Koji je sad misec?  Nisu ni blizu završetka! Ljut

Mamutica je tribala bit gotova još prije par godina. Naravno.. i to je stalo. Biće oni đikan koji je vlasnik skladišta nije tija to prodat. Ne bi me čudilo da su ovi debili od grada čoviku dali 2€ po kvadratu.  Jezik
Ista priča i sa onin kupusom ispod (škovace...  Ljut ). Vlasnik je neki dan tražija povrat imovine jer nije zadovoloj na ponuđenom cijenom. Sad je to zaustavil o gradnju nadhodnik a. I to će čekat ko zna do kad. Zajebi sve one silne obveznice ...kredit e...i šta sve ne..  Vrtim očima

Al brate mili..da se bar neko potrudi očistit onaj UŽAS oko cmapusa. Odlagalište otpada je blaga klasifika cija toga!  Ljut
Diže mi se stomak svaki put kad prođen doli...  Vrtim očima

Nego..čudi me ovaj filozofsk i. Triba bi bit između Matice Hrvatske i sveučilišne...jel?  Š?
Glupo mi je to. Samo će zaklonit pogled na knjižnicu. Zabadava ti takav lipi dizajn ako ćeš ga zaklonit s nekon kutijetin om.  Jezik

Btw. postoji render mamutice. Našlo se nešto na netu (Slobodna).
Evo:

Po meni, odvratno! Kutijetin a.
DIte od pet godina bi napravilo originial niji dizajn...  Vrtim očima

Ka šta vidite..n e zračim nekim optimizmo m. Ne znam jel to radi općeg stanja u ovom gradu...i li činjenice da san danas ima osan uri u komadu... i šta san cili dan na dva kroasana. ..  Cerim se

Živili..  Smješko
Evidentirano

Ballota TM - since 1987.

(\__/)
(='.'=) Powered by: The Dominatio n Bunny
(")_(")
reason

« Odgovor #11 : Ožujak 18, 2008, 00:04:10 »

Citat:
Zabadava ti takav lipi dizajn ako ćeš ga zaklonit s nekon kutijetin om.  Jezik

strasno nesto..
Evidentirano
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #12 : Ožujak 18, 2008, 08:23:34 »

@Zika
Ne znam, ne pere me paranoja, pa ne vidim neki poseban razlog zašto nema jubmo plakata sa novom zgradom filozofsk og ili PMFa i ekipe. Ka šta vidiš i po svojim linkovima, u stručnim krugovima te zgrade i nisu takva nepoznani ca. Meni osobno je puno draže kad se više radi, nego reklamira  Neodlučan A to šta nema puno slike i riječi o tome u Slobodnoj, ni to me ne čudi - dobro je da ima ičeg drugog osim o Rivi  Vrtim očima

Pa da, reka sam i ja da se pričalo o početku gradnje 2006.... to je taman to šta ti govoriš, tribalo je bit bar na po puta. Ne zabrinjav a me to previše u okolnosti ma u kojima se nalazimo ili smo se nalazili, više me raduje šta nazire početak gradnje.

E takve stvari me stvarno nerviraju! umisto da riješe problem s pravin parkingom i garažom koje će bit tu, oni naliju dva "privremen a" platoa asfalta da raja bude mirna. Čisto balkanska metoda.
Nije službeno objašnjenje, ali moja logika zaključivanja me dovodi do toga da sad još nema potrebe za garažama - one su predviđene kad se izgrade preostali fakulteti na tom području.

Ista priča i sa onin kupusom ispod (škovace...  Ljut ). Vlasnik je neki dan tražija povrat imovine jer nije zadovoloj na ponuđenom cijenom. Sad je to zaustavil o gradnju nadhodnik a. I to će čekat ko zna do kad.

Nije to baš tako... Nije vlasnik nekidan tražija povrat imovine, nego prije par godina. Jedini problem je u Sudu koji je zabranija sve radove dok se predmet ne riješi. Vlasnici zemljišta nemaju ništa protiv da se već sutra gradi niti Grad ima išta protiv da ljudima plati tu zemlju - samo se čeka odluka Suda, koju svi znaju  Vrtim očima

Nego..čudi me ovaj filozofsk i. Triba bi bit između Matice Hrvatske i sveučilišne...jel?  Š?
Glupo mi je to. Samo će zaklonit pogled na knjižnicu. Zabadava ti takav lipi dizajn ako ćeš ga zaklonit s nekon kutijetin om.  Jezik
Zgrade se ne dizajnira ju Jezik
Nisam baš siguran da se lako mogu zaklonit onih 6+3 katova (ako misliš na zaklanjan je iz razine ulice Matice), samo možda ublažit vizuru u kojoj sad malo strši  Cerim se

Btw. postoji render mamutice. Našlo se nešto na netu (Slobodna).
Po meni, odvratno! Kutijetin a.
DIte od pet godina bi napravilo originial niji dizajn...  Vrtim očima
Kutija je jer je to idejno riješenje. Shvati to kao skicu... Ušporko postavlje ne gabarite i osnovne karakteri stike.

Jel tebi stakloplj upcu i Ekonomija kutija? Jezik Uostalom, šta ti zaboga vidiš na onoj slici?!Jel ti ovako bolje:
Smješko

Al koja ste vi žugala, uvik nađete nešto za žugat. Gradi se, kvalitetn o se gradi, planski, konstantn om dinamikom ... e ne, oni bi sad da je već sve gotovo i da oko svake zgrade ima vidikovac a za promatran je te zgrade  Cerim se Dio stoji (kašnjenja npr.), al ono, nije mi tolika tragedija, al dio žuanja vam je bezveze (parkirališe npr.) Jezik A čekajte da dođe maja i popljuca "dizajn" Sveučilišne Sirast

Fala vam na info i linkovima . Ballota, dobro jutro Namigujem
Evidentirano

voxignis

Bez Osobnog Teksta.

« Odgovor #13 : Ožujak 18, 2008, 10:40:47 »

Kartu čitaj, seljaka pitaj [/b]Jezik
http://split.com.hr/userfiles/image/122007/fesb/plan_kampusa.jpg

Između IGH i Sveučilišne bi iša hostel, Umjetnička akademija bi bila na prostoru di je sad glazbena. Ja sam čua priču da bi se i umjetnička škola rušila i gradila skorz nova zgrada na cilom tom prostoru, al mislim da je to samo ideja.

da, u pravu si :zub:

ne virujem da će se glazbena rušit jer nam je dekan reka da se već radi na dobivanju kredita.. .isto tako je reka da bi trebala bit između ekonomije i IGH, e sad, ako je tako "dobro" informira n sumnjam da će se išta maknit s mista još dugo, dugo.
Evidentirano

So girly, aww!

Kita Cvica
Th

Moj je život Švicarska...

« Odgovor #14 : Ožujak 18, 2008, 17:23:09 »

a tu je i novi jebodrom Sirast
Evidentirano

bile patike
 Str: [1] 2 3 ... 8 Gore Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: