@Zika
Ne znam, ne pere me paranoja, pa ne vidim neki poseban razlog zašto nema jubmo plakata sa novom zgradom filozofsk
og ili PMFa i ekipe. Ka šta vidiš i po svojim linkovima, u stručnim krugovima te zgrade i nisu takva nepoznani
ca. Meni osobno je puno draže kad se više radi, nego reklamira

A to šta nema puno slike i riječi o tome u Slobodnoj, ni to me ne čudi - dobro je da ima ičeg drugog osim o Rivi

Pa da, reka sam i ja da se pričalo o početku gradnje 2006.... to je taman to šta ti govoriš, tribalo je bit bar na po puta. Ne zabrinjav
a me to previše u okolnosti
ma u kojima se nalazimo ili smo se nalazili, više me raduje šta nazire početak gradnje.
E takve stvari me stvarno nerviraju! umisto da riješe problem s pravin parkingom i garažom koje će bit tu, oni naliju dva "privremen a" platoa asfalta da raja bude mirna. Čisto balkanska metoda.
Nije službeno objašnjenje, ali moja logika zaključivanja me dovodi do toga da sad još nema potrebe za garažama - one su predviđene kad se izgrade preostali fakulteti na tom području.
Ista priča i sa onin kupusom ispod (škovace...

). Vlasnik je neki dan tražija povrat imovine jer nije zadovoloj
na ponuđenom cijenom. Sad je to zaustavil
o gradnju nadhodnik
a. I to će čekat ko zna do kad.
Nije to baš tako... Nije vlasnik nekidan tražija povrat imovine, nego prije par godina. Jedini problem je u Sudu koji je zabranija sve radove dok se predmet ne riješi. Vlasnici zemljišta nemaju ništa protiv da se već sutra gradi niti Grad ima išta protiv da ljudima plati tu zemlju - samo se čeka odluka Suda, koju svi znaju

Nego..čudi me ovaj filozofsk
i. Triba bi bit između Matice Hrvatske i sveučilišne...jel?

Glupo mi je to. Samo će zaklonit pogled na knjižnicu. Zabadava ti takav lipi dizajn ako ćeš ga zaklonit s nekon kutijetin
om.

Zgrade se ne dizajnira
ju

Nisam baš siguran da se lako mogu zaklonit onih 6+3 katova (ako misliš na zaklanjan
je iz razine ulice Matice), samo možda ublažit vizuru u kojoj sad malo strši

Btw. postoji render mamutice. Našlo se nešto na netu (Slobodna).
Po meni, odvratno! Kutijetin
a.
DIte od pet godina bi napravilo originial
niji dizajn...

Kutija je jer je to idejno riješenje. Shvati to kao skicu... Ušporko postavlje
ne gabarite i osnovne karakteri
stike.
Jel tebi stakloplj
upcu i Ekonomija kutija?

Uostalom, šta ti zaboga vidiš na onoj slici?!Jel ti ovako bolje:

Al koja ste vi žugala, uvik nađete nešto za žugat. Gradi se, kvalitetn
o se gradi, planski, konstantn
om dinamikom
... e ne, oni bi sad da je već sve gotovo i da oko svake zgrade ima vidikovac
a za promatran
je te zgrade

Dio stoji (kašnjenja npr.), al ono, nije mi tolika tragedija, al dio žuanja vam je bezveze (parkirališe npr.)

A čekajte da dođe maja i popljuca "dizajn" Sveučilišne
Fala vam na info i linkovima
. Ballota, dobro jutro