splitski.portal
splitski.portal
Forum | Lista članova | Traži | Prijava | Registracija
« natrag naprijed »
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 11 Dolje Ispis
Autor Tema: istocna i zapadna obala gradske luke...  (Posjeta: 13752 )
giove
nikad više

kaže on: "you'll never walk alone"

« Odgovor #30 : Lipanj 08, 2006, 09:14:10 »

pa evo ti link par postova gore, za hotel marjan :roll:  :genije:

a za promet, zivi bili pa vidili. imas kakav link ?
Evidentirano

pozdrav, giove

"vlast se može izgubiti, ali obraz ne" - tribute to I.R.
xces
« Odgovor #31 : Lipanj 08, 2006, 09:22:14 »

noup, jucer je na radiu bia lovrincev ic pa je govoria o tome ! ! ! al mozda ima, potrazit cu nesto pa aok bude, postam! !
Evidentirano
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #32 : Lipanj 10, 2006, 18:43:16 »

Ma susur luke je ok. Tim vise sta nasa luka je prometna, ali nije sami beton i asflat, s pogledom u nista, sve sporko, sugavo... Nego imas kamene ploce po podu, bile frisko piturane klupe, plave(! :lol:) kante, mos se prosetat na vrh mula i imas lip pogled, more ne smrdi, kad su  klimatski uvjeti povoljni u njemu cak vidis i ribe, nekima (i meni) je djir ono ulazenje i izlazenje brodova.. .

Kakvi su cepovi kroz Zvonimiro vu bili kad sam ja bija dite, ovi sta se danas ponekad dogode na vrhuncu sezone su macji kasalj. Tjaoooo, kad sam ja bija mlad... :zub: ..onda bi od 8 ujutro kolona pocinjala (i cesto stajala) od benzinske Pojisan.
Evidentirano

Ušutkati kritiku znači ušutkati slobodu.
giove
nikad više

« Odgovor #33 : Lipanj 10, 2006, 19:41:52 »

Citat: "26.vijecnik"
Kakvi su cepovi kroz Zvonimiro vu bili kad sam ja bija dite, ovi sta se danas ponekad dogode na vrhuncu sezone su macji kasalj. Tjaoooo, kad sam ja bija mlad... ..onda bi od 8 ujutro kolona pocinjala (i cesto stajala) od benzinske Pojisan.

oli imas 200 godin, pa ronjas kad si bija mlad. sican se i ja prije kolike su guzvare bile nizbrdo, ufffffff.

te kolone nisu mrdale, to je bilo za popizdit, a najlipse je bilo setat nizbrdo i seratorsk i se smijat jadnicima u autima :lol:  :lol:
Evidentirano

pozdrav, giove

26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #34 : Lipanj 11, 2006, 10:26:15 »

Citat: "giove"
oli imas 200 godin, pa ronjas kad si bija mlad.

:zub: Al ovi danasnji mladi nemaju pojma koliko se Split prominija nabolje, od prije 15 godina :bradati: Skoro pa nije bilo zelenih povrsina, liti bi uglavnom to bila suha trava, na kantunu kraj Dvornikov ih dvora je bilo blatnjavo parkirali ste, Matice Hrvatske nije bila cila osvjetlje na... Ups, offtopik :oops: U luci liti nered, smrad, kad bi dosa trajekt na prvi mul auta odma izlaze na cestu, krkljanac ...
Evidentirano

giove
nikad više

« Odgovor #35 : Lipanj 11, 2006, 10:41:30 »

uf kad se sitin gradilist a dvornikov ih dvora Smješko to je bila uzivancij a, a prije je tamo bilo par baraka i sve blato  :cry: je offtopic, ali jebiga, tamo san prvi put u tim stracaram a nasa metak Smješko pa igre rata po toj "prasumi", a sve prije rata. pa kad su mi stavili semafor isprid skole, da ne moran doli do prvoborac a Smješko, luka uzas, smrad nevidjeni, na rivi se nisi moga prosetat koliko je smrdilo, a najupecat ljivije iz tog doba mi ostaje vlak koji je cini mi se u tri manje kvarat isa za beograd, svaki dan me mater posli posla vodila da pozdravin taj vlak Smješko jer san obozava vlakove Smješko jedanput smo kasnili deset minuti, pa me vlak ceka da ga dodjen pozdravit Smješko

sta je, je, split je u zadnjih 15 godina posta lipsi za zivit, jedino mi je zaj ljudi iz skvera i jugoplast ike i propale privrede, a i hajduk je tada bija jak  Smješko
Evidentirano

pozdrav, giove

26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #36 : Lipanj 20, 2006, 00:27:27 »

Evo malo slika u boji hotela Marjan...

Rezime onoga sta je vec pisalo u novinama:
Citat: split.hr
On je obecao da ce obnovu hotela zavrsiti u predvidje nom roku - dvije godine nakon izdavanja gradjevne dozvole. (...) Za projektan ta obnove hotela Kerum je angazirao „Studio R Jerka Rosina, koji je zajedno s Katjom Deskovic izradio viziju novog hotela, ciji se dio siri i zapadno od sadasnjeg zdanja. (...) Uz 254 sobe, 27 apartmana i predsjedn icki apartman na 11 katu - vrhu tornja, imat ce i kongresni dio, s dvjema velikim multidisc iplinarni m dvoranama, s ukupno 2500 m2 . Planiran je i Wellnes centar i zatvoren bazen s pomicnim krovom. U staklenom tornju, koji ima najljepsi pogled na luku i grad, bit ce ugradjene kupane sa staklenim stjenkama sto ce bogatoj klijentel i omoguciti da uzivaju u panorami i za vrijeme tusiranja . (...) 
Evidentirano

giove
nikad više

« Odgovor #37 : Lipanj 22, 2006, 14:09:18 »

jedino u svemu mi nije jasno daljnje nasipanje obale  :?  :shock:
Evidentirano

pozdrav, giove

26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #38 : Lipanj 22, 2006, 14:28:37 »

jedino u svemu mi nije jasno daljnje nasipanje obale  :?  :shock:

Ka, da se mora prometnic a odmaknit od hotela, da ne moze cesta prolazit ispod prozora od sobe... :roll: Plus, da ce se dobit riva za pristajan je manjih brodova (sad je tu plicina pa ne mogu pristajat). I da to sve vec je bilo u planovima .
Evidentirano

giove
nikad više

« Odgovor #39 : Lipanj 22, 2006, 15:02:55 »

planovima koji mislim da nisu usvojeni, a napravlje ni su od strane istog covjeka  :roll:

mislim da je deplasira juce prosiriva t rivu ako je razlog iskljuciv o komod gostiju hotela, to mi nekako nema puno smisla  :shock:  :?
Evidentirano

pozdrav, giove

Dom57

« Odgovor #40 : Lipanj 22, 2006, 16:46:42 »

....
Evidentirano

ASTAM SPLIT KA MODERNI EVROPSKI GRAD
SA ZASTICENO M SIROM POVJESNOM JEZGROM.
26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #41 : Lipanj 22, 2006, 21:12:08 »

Citat: "Dom57"
a obalu triba nasipavat, da manje smrdi kod oseke

:? Valjda ne mislis opcenito, nego za ovaj slucaj. Pa ne smrdi. More se nikad ni ne povuce do kraja.
Evidentirano

giove
nikad više

« Odgovor #42 : Lipanj 22, 2006, 23:28:59 »

ma pusti je Smješko, postoji jos maritimni plan uredjenja zapadne obale iz 70 i neke s znacajnim prosirenj ima, pa ne govori o nikakvoj problemat ici smrada, nego samo o udarima valova  Smješko
Evidentirano

pozdrav, giove

26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #43 : Lipanj 25, 2006, 13:11:27 »

Evo ja opet iz kupusa moram izvlacit zdrave listove.. . Iz druge teme zanimljio vst za ovu temu...

luka sama po sebi je zaseban problem. ako se split namece kao medju ostalim lucki grad, mora imat zadovolja vajucu luku, po standardi ma vremena. trebamo zabovavit vrimena trabakula vezanih na rivi, jer to vrime se nikad, ali bas nikad nece vratit. micanjem prometa s rive (opravdano po mom sudu), sto je svojevrsn i mediteran ski paradoks, dovelo se do toga za istocna i zapadna obala funkcioni raju kao disonantn e cjeline. iako planiranj em podzemnih tunela ili neceg treceg, greska bi bila planirati ih odvojeno. o realizaci ji istocne obale ne treba trositi rijeci, jer svak vidi substanda rdnost iste, hint moguceg puta rjesenja je obala san sebastian a ili bilbaoa (oba u baskiji).

za zapadnu obalu triba potrosit ric ili dvi. otkad je srusena cementara govori se o uredjenju, vec je i fabijan kaliterna dava prijedlog e za to, ako nadjen negdi u svom arhivu te slike, skenirat cu ih pa stavit. on planira gradnju zgrada velicine banovine duz cile obale, a onda 60-tih ekipa urbanisti ckog zavoda dalmacije (NURBS), pobjedjuj e na najtjecaj u s famoznim rjesenjem, kontinuir anim dvoetazni m objektom duz cijele obale (nekih 400m), samo s jednom vertikalo m, danasnjim hotelom marjan. njihova glavna smjernica je da se zbog male visine objekta ne prijeci vizura na marjan, a vertikalo m hotela, da se ublazi dominantn a horizonta la. nazalost, sagradjen i su samo hotel i zgrada jadroplov a, tako da rupa izmedju njih i nemogucno st sirenja vise prema gradu di jos sagredjen a stambena zgrada nasuprot marjana, dovela do cinjenice da izgradjen o ne djeluje kao cjelina, pa je postalo meta kritike, a da je sve sagradjen o kako spada, ne bi bilo, u to sam uvjeren, nikakve vece kritike. nazalost, vremena su takva da taj propust tesko da moze biti ispravlje n.
Evidentirano

maja
Ich räume auf.

Wir sorgen für dich

« Odgovor #44 : Lipanj 25, 2006, 16:08:59 »

Citat: "26. vijecnik"
Plus, da ce se dobit riva za pristajan je manjih brodova

Stvarno mi nije kjaro koji ce im kua tu jos za pristajan je brodova, sta ne iskoriste Rivu, ili pocmu naplaciva t oni cili potez sta se ne naplacuje, pa koliko stotina brodova oni misle da ce doc???

Ionako ce lovasi svoje mezimce vezat prije u ACIja nego isprid hotela...
A i ribara ima sve manje.

Ne vidim svrhe prosirava nja ceste tamo, ko da prosiruje s slijepu ulicu. Rivu bi definitiv no zabranila za promet. SVIMA  (osim Hitne)

Kad bi se postivali propisi Zagreback a ne bi bila toliko zagusena. A Prvoborac a bi stavrno tribala ic u dvi trake a promet iz gradske luke usmjerit recimo priko Baca...
Evidentirano

Nach mir die Flut
nach mir Tornados
nach mir Tsunamis & Säuberungen
nach mir die Härte
die Kälte die Dürre die Glut

Ich gehe jetzt
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 11 Gore Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: