splitski.portal
splitski.portal
Forum | Lista članova | Traži | Prijava | Registracija
« natrag naprijed »
 Str: [1] 2 3 ... 21 Dolje Ispis
Autor Tema: Dvorana u Lori  (Posjeta: 17706 )
giove
nikad više

kaže on: "you'll never walk alone"

« : Studeni 30, 2006, 18:07:35 »

evo da malo otvorimo i ovu temu, obzirom da ce prije ili posli vojska actually morat iselit iz tog prostora, a rijec je o iznimno velikom i cak
dobro sredjenom prostoru, kojem treba interpola cija neke suvremene funkcije na mogucoj osnovi vec postojece g ustroja. sta misilite
sta bi tamo moglo bit, a obzirom na to sta velo misto trazi da vojska ode od tamo !?

http://www.slobodnadalmacija.com/20061130/split01.asp

Citat: slobodna
Velo Misto od Sanadera tražilo Loru za dvoranu

Gradski vijećnik i predsjedn ik Veloga Mista Silvano Bralić te njegov kolega Željko Jerkov, predsjedn ik Gradskog vijeća, vodili su jučer u Zagrebu razgovor s premijero m Ivom Sanaderom o eventualn om ustupanju prostora u ratnoj luci Lora za izgradnju rukometne dvorane za potrebe Svjetskog rukometno g prvenstva, a kontaktir ali su i s Uredom predsjedn ika Stjepana Mesića, s kojim su dogovoril i sastanak o istoj temi.

Kod premijera Sanadera jučer je bio i splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, no do zaključenja ovoga teksta nije nas stigao izvijesti ti o rezultati ma razgovora o ustupanju dijela Lore.

— Velo Misto se ne miri sa sadašnjim stanjem u vezi s Lorom. Na istoj površini, na kakvoj u središtu Splita živi 50 tisuća ljudi, u Lori ih radi možda tisuću, dok su uvečer tamo samo čuvari. Smatramo da je apsurdno ispunjava ti želju vojske da tamo ostane, samo da ne bi morali ići na posao u Knin ili Divulje — kazao nam je Silvano Bralić.
Čelnik poduzetničke liste ističe kako je potrebno izgraditi veliku dvorana koja može primiti oko 12 tisuća ljudi, jer bez takvih kapacitet a u skoroj budućnosti u Splitu neće biti moguće organizir anje utakmica međunarodnog ranga.
— Tu bi se nalazio još i hotel s kongresni m centrom, tako da se dvorana ne bi koristila samo četiri puta godišnje, nego bi mogla biti u funkciji tijekom cijele godine — kaže naš sugovorni k.

Zbog nedostatk a vezova je i Ceh za ribarstvo Hrvatske obrtničke komore uputio u utorak zahtjev Ministars tvu obrane da im se ustupi na korištenje dio Lore, za pristajan je ribarica i iskrcaj ulova.
Budući da su postojeći prostorni resursi preizgrađenog Splita uvelike potrošeni, najveći pritisak za ustupanje Lore, koja ima 53 hektara atraktivn e površine i raspolaže s 23 hektara akvatorij a, vrši splitski građevinski lobi, kojem bi se time otvorile nove investici je u hotele, marine i druge sadržaje. Odlazak vojske omogućio bi i Željku Kerumu izgradnju 35 milijuna eura vrijednog kompleksa u susjedstv u ratne luke.
Stoga bi eventualn o pristajan je državnog vrha na izgradnju sportske dvorane potrebne za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine, a koja bi se dovršila već sljedeće godine, za splitske poduzetni ke značilo ulazak u prostor Lore na mala vrata, ali očito s velikim poslovnim namjerama .

Evidentirano

pozdrav, giove

"vlast se može izgubiti, ali obraz ne" - tribute to I.R.
giove
nikad više

« Odgovor #1 : Prosinac 01, 2006, 11:48:59 »

http://www.slobodnadalmacija.com/20061201/split02.asp

Beroš za znanstven ike, Buličiću draži sportaši

Bivši gradonačelnici Slobodan Beroš i Miroslav Buličić su tijekom svojih mandata u nekoliko navrata vodili neuspješne pregovore s Vladom o prepuštanju Lore gradu. Prema Beroševim riječima, Lora mora biti prostor za znanost i gospodars tvo.
— Lora je apsolutno neiskorištena. Tu moraju biti sveučilišni sadržaji, te vezovi za jahte i ribarske brodove. Ideju o gradnji dvorane ne bih komentira o, jer prethodno treba imati logičnu računicu. Što se tiče HRM-a, Divulje su dovoljne za njihove potrebe — ustvrdio je Beroš.
Ex poteštat Buličić podržava ideju Veloga Mista.
— Taj prostor daje neslućene mogućnosti za razvoj grada, ali treba vidjeti i što je s Dračevcem — naglašava Miroslav Buličić.

a sta kaze grabic Cerim se Cerim se Cerim se
Evidentirano

pozdrav, giove

cole
čeka lito.

« Odgovor #2 : Prosinac 01, 2006, 14:34:25 »

Nisan baš stručan, ali nisu ni ovi koji bi tamo gradili.. . pod hitno dat nekoj grupi stručnjaka (po mogućnosti inozmenih koji su potpuno neovisni) da naprave studiju po kojoj bi se u Lori gradilo.. . ovako će samo podijelit međusobno ... u postocima ... Sirast
Evidentirano

[ Svi smo na ovom svijetu samo turisti u prolazu.. . ]
giove
nikad više

« Odgovor #3 : Prosinac 01, 2006, 14:49:08 »

hm, ipak je grad taj koji mora donijeti program razvoja, odnosno odlucit koji su mu sadrzaji potrebni na tome podrucju, a onda tek dat na natjecaj (po mogucnost i medjunard oni) funkciona lno i prostorno uredjenje prostora.

ideja s medjunaro dnim uplitanje m nije u fazi definiran ja programa posebno adekvatna . zasto? iz dosadasnj ih iskustava u hrvatskoj, a prije svega preko europan natjecaja, vecina radova koji se natjecu ne prepoznaj e potrebe i datosti pojedinog prostora, pa su onda i rijesenja ponekad i smijesna. druga je stvar sto takvi radovi neopterec eni dnevnopol itickim aktivosti ma odisu svjezinom, koju je tesko naci na lokalnim (hrvatskim) natjecaji ma. nije lose mozda dati takav natjecaj za dobit platformu preko koje bi se stvarao program, ali dati strancima da rade bez pravog programa je malo cudno.... al ne iskljucuj en mogucnost da postoji vjerojatn ost da bi pobijedio neki rad koji bi bio prihvatlj iv i funkciona lno i programsk i i estetski Cerim se
Evidentirano

pozdrav, giove

giove
nikad više

« Odgovor #4 : Prosinac 02, 2006, 14:12:03 »

ova tema se u novinama lipo zahukatal a Cerim se

http://www.slobodnadalmacija.com/20061202/novosti01.asp

Lora: vojska se povlači pred 40 milijuna eura

SPORTSKA DVORANA Uz podršku premijera Sanadera, blagoslov predsjedn ika Mesića i naklonost generala Lucića osam hektara u istočnom dijelu Ratne luke Lora ustupit će se za izgradnju sportske dvorane s 12 tisuća mjesta, hotela i trgovina. ..

Dio Ratne luke Lora, koja je gotovo 50 godina bila izolirana od grada kao luka od posebnog značenja, bit će ustupljen Gradu Splitu za izgradnju sportske dvorane za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine, investici ju tešku oko 40 milijuna eura, odlučeno je u petak na sastanku splitskog izaslanst va s predstavn icima najvišeg državnog vrha.
S predsjedn ikom Stjepanom Mesićem, premijero m Ivom Sanaderom, ministrom obrane Berislavo m Rončevićem, načelnikom Glavnog stožera OS Josipom Lucićem i zapovjedn ikom mornarice, viceadmir alom Zdravkom Kardumom sastali su se splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, predsjedn ik Gradskog vijeća Željko Jerkov, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader i Jerko Rošin, predsjedn ik Savjeta za prostorno uređenje države, a po povratku iz Zagreba, sretnu je vijest na konferenc iji za novinare, održanoj u hotelu "Split", obznanio Željko Jerkov.
- Uz pomoć premijera Sanadera, blagoslov predsjedn ika Mesića i veliku naklonost generala Lucića našli smo lokaciju za polivalen tnu dvoranu od 12 tisuća mjesta. Donacijom dijela Lore, koji nam je važan jer ćemo imati čiste papire, moći ćemo realizira ti taj projekt u roku dvije godine - kazao je Jerkov.
Dvorana bi se po principu javno-privatnog partnerst va i rokom dovršenja u studenom 2008. godine gradila u istočnom dijelu Lore, na granici sa splitskim brodograd ilištem, dio čijeg bi se zemljišta također eventualn o izdvojio kako bi se oformila potrebna parcela površine sedam-osam hektara. Uz samu dvoranu, koja bi zauzela dva hektara, planirani su još i hotel, trgovine te ostali komercija lni sadržaji koji bi omogućili da bude uposlena tijekom cijele godine.

STUDENI 2008.
Polivalen tna dvorana bi se po principu javno-privatnog partnerst va izgradila do studenog 2008. i zajedno s popratnim sadržajima zapadala 40 milijuna eura

Grad Split bi operativn im leasingom čitav kompleks dobio u vlasništvo nakon 20 do 25 godina korištenja, što bi ga ukupno stajalo oko 100 milijuna eura. Partner bi se u međuvremenu brinuo za održavanje i popunjeno st dvorane.
- Dvorana mora biti završena u kratkom roku i ozbiljno se razmišlja i o donošenju posebnog zakona o Svjetskom rukometno m prvenstvu koji bi ubrzao sve pripreme. Split će ovim dobiti puno i održat će onu poziciju koju u sportu mora imati, a dvorana će pružati mogućnosti i za koncerte i priredbe, za koje do sada Split nije imao kapacitet a - kazao je Puljić.
Jerko Rošin kazao je da je u splitskom GUP-u bilo nekoliko mogućnosti za izbor lokacije, no zbog vremenski h ograničenja i neriješenih imovinsko-pravnih pitanja Lora se činila kao najbolje rješenje.
- Fokusiral i smo se na zapadnu puntu rta Lore, ali je vojska ovome pristupil a s velikom ozbiljnošću. Oni su nam prezentir ali svoju viziju Lore u kojoj su obrazložili koliko ona znači za razvoj mornarice i zašto je iz sigurnosn ih razloga neodgovar ajuća lokacija za dvoranu, koja će imati i komercija lne sadržaje. No zbog olimpijsk og programa koji imamo u vidu, nama je važno da dvorana bude u blizini postojećih sportskih objekata, bazena i Hajdukova stadiona. Bili smo upućeni na Dračevac i Duilovo, gdje se također nalaze vojni objekti, ali je na koncu general Lucić predložio rješenje da ostanemo u Lori, no u njezinu istočnom dijelu - ispričao je Jerko Rošin.
Kako smo uspjeli doznati, vojska se na prethodni m sastancim a postavila prilično tvrdo, te je premijer Sanader već bio zaključio kako od dvorane u Lori neće biti ništa. No tada je Željko Jerkov, proslavlj eni košarkaš i predsjedn ik splitskog Gradskog vijeća, održao vrlo emotivan govor koji je potpuno preokrenu o situaciju, nakon čega je Sanader odlučio otvoriti još jedan krug razgovora .

po meni nije uopce upitna potreba odlaska vojske iz lore i revitaliz acija cijelog prostora, vec mi je itekako upitna potreba dvorane za 12000 mjesta. ko ce dolazit na te utakmice. toliko kosarkasi i rukometas i ne napune u 5-6 utakmica Š? a usto postavlja se pitanje sta s ostalim sportskim objektima . zar nije pametnije investira ti u niz skolskih dvorana i otvorenih igralista, nego u nesto ovakvo Š? no, otom potom...

Evidentirano

pozdrav, giove

Mate_Balota
« Odgovor #5 : Prosinac 02, 2006, 16:20:11 »

Ma, zasmo zamisli koncerte u takvoj jednoj dvorani!
Povećni kapacitet znaći povečnu potencija lnu zaradu, a to pak znači veći broj (i kvalitetu) samih koncerata!  Cool
Evidentirano
Sandrulja

Fina dama,prava gospoja

« Odgovor #6 : Prosinac 03, 2006, 04:53:15 »

Š?

ja sam glupa
Evidentirano

giove
nikad više

« Odgovor #7 : Prosinac 03, 2006, 14:10:40 »

Ma, zasmo zamisli koncerte u takvoj jednoj dvorani!
Povećni kapacitet znaći povečnu potencija lnu zaradu, a to pak znači veći broj (i kvalitetu) samih koncerata!  Cool

zaradu kome ili cemu. ako bi se dvorana gradila putem javno privatnog partnerst va, neko bi nominalno bio suvlasnik uz grad. a koncerte organizir aju neki drugi ljudi koji bi samo placali najam prostora i cini mi se da ne postoji kriticna masa korisnika, da bi jedan takav prostor, dakle dvorana, bio samodosta tan odnosno profitabi lan... vise mi se cini da smo dobili jos jednu rupu bez dna, u koju se nece ulagat skoro pa nista pa ce za 20 godina bit ka poljud i gripe danas Š?
Evidentirano

pozdrav, giove

optimiST

« Odgovor #8 : Prosinac 03, 2006, 14:42:11 »

ne bi ja gledala na to tako pesimistično Cerim se , širenje funkcija i njihov razmještaj po gradu bi moglo bit dobra stvar kad st postane univerzit etski konkurent an.. zamisli kad se vojska makne mozda ćemo imat priliku ne napravit novo špansko dole...
a opet kocentrac ija sportskih sadržaja i stvaranje sportsko rekreacij ske zone u potezu marjan-mornar-poljud-bazeni- lora sigurno bi utjecala na tursku kulu i njenu afirmacij u. aktiviran je sjeverne obale kao periferne osi... /diplomski?/ Vrtim očima
Evidentirano

rade.

stand up for something or die for nothing
giove
nikad više

« Odgovor #9 : Prosinac 05, 2006, 16:17:33 »

opet petric Cerim se

http://www.slobodnadalmacija.com/20061205/split03.asp

— Dobro je da se Lora vraća gradu, ali smiješno je pripisiva ti zasluge emotivnom govoru Željka Jerkova da prostor treba posvetiti sportu. Ostaju pitanja - što poslije i tko će to platiti?
Gdje su korijeni Vašeg pesimizma?
— Izgradnja dvorane samo će opteretit i gradski proračun, tu nema razvoja. Priču bi trebalo ekonomski elaborira ti, ali sigurno jest da će na projektu zaraditi građevinska operativa . Jasno je, dakle, da ne postoji nikava vizija razvoja, osim betona.

opet mi se cini da petric mudro zbori...
Evidentirano

pozdrav, giove

giove
nikad više

« Odgovor #10 : Siječanj 18, 2007, 13:53:00 »

Nešto Slobodna govori o 90 milijuna eura za dvoranu u Lori. To mi se stvarno čini puno, solidna tema za referendu m. Još mi nešto pada napamet: moglo bi se dat na referendu m i pitanje namjene prostora u Lori, nisam siguran da je najpametn ije "utući" ga u tu dvoranu, mislim da i općenito ne vlada neko preveliko oduševljenje s tim projektom .

dvorana kosta zapravo 40 miljuna, a do 90 su kamate, ka i za svaki kredit koji uzmes u banci... bilo bi naravno isplativi je da grad to moze pokrit sam od sebe, ali nazalost ne moze, pa se mora ic u javno-privatno dealove. al to je hrvatska realnost. ..
Evidentirano

pozdrav, giove

26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #11 : Siječanj 22, 2007, 00:02:39 »

I, ko zna šta će bit s ovim...

Dosta je toga još nejasno, ali mislim da...

• Gradu triba jedna takva dvorana, možda ne danas, ali sutra, 100%. Da su išli s pričom o broju stanovnik a u vrime gradnje Poljuda, Split danas ne bi ima jedini "stadion koji je stvarno stadion" u državi.
  • Tko može garantira t da će potencija l te dvorane bit iskorišten? Definitvn o za to može jamčit jedino neka agencija koja će dovodit događaje - neće Grad organizir at koncerte, predstave i utakmice.
  • Jel' stvarno jedini razlog zašto u Splitu nema velikih koncerata taj šta Split ima malu dvoranu? Imamo najbolji stadion u državi (koliko god bija u lošem stanju) i koliko imamo događanja na njemu?
  • Ne slažem se s onim stajalištem  da Split za koncerte ne može napunit ni dvoranu na Gripama - ne može kad ni ne gostuju velika imena.
  • Dvorana će dobro doć i sportskim klubovima - za treninge nije bitno koliki je kapacitet tribine.
  • Kako će Split riješit problem održavanja do sad izgrađenih sportskih objekata kad nakon 30 godina bude triba sam brinit još i o ovoj dvorani?
  • Lokacija je po meni jako simpatična, ka i lokacija stadiona na Poljudu, još ako se u bliskoj budućnosti izgradi onaj most do Kaštela - veliki sportski/koncertni događaji se skoro neće ni osjetit u gradskom prometu.
Evidentirano

Ušutkati kritiku znači ušutkati slobodu.
voxignis

Bez Osobnog Teksta.

« Odgovor #12 : Siječanj 22, 2007, 00:06:49 »

to je sve dobro AKO grad tako odluči, nisan baš dobro pratila, al kako mi se čini grad odlučuje, tako da grad može odlučit da se tu izgradi novi žnjan (ne daj bože), hoteli itd...iak o bi ja glasala za dvoranu i eventualn o neke dodatne sadržaje, al dvorana kao centar
Evidentirano

So girly, aww!

26. vijećnik
agent i plaćenik

« Odgovor #13 : Siječanj 22, 2007, 00:14:57 »

to je sve dobro AKO grad tako odluči, nisan baš dobro pratila, al kako mi se čini grad odlučuje, tako da grad može odlučit da se tu izgradi novi žnjan (ne daj bože), hoteli itd...iak o bi ja glasala za dvoranu i eventualn o neke dodatne sadržaje, al dvorana kao centar
Paaaa... Mislim da je zemljište dodjeljen o za dvoranu ( i popratne sadržaje), ne za stambenu ili hotelsku gradnju. Možda u Ugovoru nije precizira no, ko zna  Sirast Grad samo mora odlučit hoće li ili neće bit domaćin SP u rukometu 2008., odnosno hoće li ili neće gradit dvoranu na toj lokaciji (jer druge nema).

A ja ne znam ni kako je moguće tu dvoranu izgradit u 2 godine - obično 1 godina prođe na papire i onda cilu dvoranu u godinu dana sagradit, čudno.
Evidentirano

Ušutkati kritiku znači ušutkati slobodu.
newer

neponovljiv ko 007!!!

« Odgovor #14 : Siječanj 22, 2007, 00:15:24 »

lora je pickin dim i zajebancc ija Sirast
Evidentirano

Dok su po New Yorku pasle ovce, Hrvatska je bila kraljevin a!!!
 Str: [1] 2 3 ... 21 Gore Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: