Gledaš vijesti iz kategorije: GaSTro kantun

10. Festival soparnika u Dugom Ratu

10. jubilarni Festival soparnika, održati će se u subotu, 26. srpnja 2014. u Dugom Ratu.

Paradigma diže splitsku gastronomiju za još jednu stepenicu gore

Splitska gastro scena posljednje dvije godine opako se probudila, a prije koji tjedan otvoren je novi "biser u niski" sjajnih ugostiteljskih objekata, restoran "Paradigma", kojeg se ne bi posramila bilo koja svjetska metropola.

Zapadna obala poprima konture luksuzne šetnice

Ako ste pomislili kako vlasnici u svom objektu očekuju isključivo jahtaše sa zlatnim karticama - varate se. U "F de Maru" će se tijekom cijele godine održavati prigodne vinske večeri

Nešto novo za ručak: Pura sa bešamelom od dimljene ribe

Pospemo ribanim pikantnim sirom te zapečemo u prethodno zagrijanoj pečnici.

Apetit nek vam otvore bruskete s oradom

Bruskete gratiniramo u pečnici par minuta, izvadimo ih, te na njih položimo ocjeđene marinirane filete orade.

Istah postao prvi restoran u Dalmaciji s halal certifikatom

Splitski restoran Istah koji nudi tursku kuhinju prvi je u Splitsko-dalmatinskoj županiji s halal certifikatom

Vinski podrum ponovno stiže Dioklecijanu

U jeku splitske predsezone, točnije 23. i 24. svibnja, Slobodna Dalmacija organizira još veći i bogatiji Sajam vina i delicija „Vinski podrum“.

Pomaže prilikom mršavljenja: Crna riža s dimljenom oradom

Crna riža obiluje antioksidantima i vlaknima, pospješuje probavu te je kao takva izrazito poželjna namirnica za skidanje kilograma.

Zabavni dio Dalmacija Wine Expa seli u Makarsku

Posjetitelje očekuju vina od probranih vinara, i delicije po promotvnim cijenama, te mnoštvo zabavnog sadržaja i koncerata od kojih izdvajamo nastup Nene Belana & Fiumensa.

Dagnje sa gradela: Evo kako ne pogriješiti!

Dagnje serviramo u prigodnu posudu, podlijemo maslinovim uljem još dok su vruće (radi snažnije arome), te po želji pospemo sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.

Mike Grgich osoba godine za vinsku scenu Dalmacije

Grgić je uočio i dokazao sličnosti između te dvije sorte i otkriveno je da su i Plavac mali i Zinfandel potomci Crljenka kaštelanskog - autohtone hrvatske sorte.

Delicija za Veliki petak: Filet brancina s mrkvom i ružmarinom

Filet brancina blago začinimo morskom soli i maslinovim uljem, pečemo na grill tavi, običnoj tavi ili u pećnici.

Dalmacija Wine Expo počinje za šest dana

Prvi dio festivala, onaj u Splitu, održati će se 24. i 25.04. u Hotel Radisson Blu, sa ciljem da se što bolje istakne poslovni segment. Biti će tu preko 100 najboljih vinara iz Dalmacije i ostatka Hrvatske

Zelena mreža: Kupujte proizvode malih proizvođača

Kako biste im pomogli podržati ovu inicijativu, pozivaju da kupite artikle po akcijskim cijenama...

Od ovog tjedna 'GaSTro kantun' na splitskom.portalu

Ustupati ćemo prostor kvalitetnim i inovativnim akcijama ugostitelja iz Splita i Dalmacije, sa zadovljstvom pratiti i promovirati male autohtone proizvođače...