Ako ste pomislili kako vlasnici u svom objektu očekuju isključivo jahtaše sa zlatnim karticama - varate se. U "F de Maru" će se tijekom cijele godine održavati prigodne vinske večeri
Pospemo ribanim pikantnim sirom te zapečemo u prethodno zagrijanoj pečnici.
Bruskete gratiniramo u pečnici par minuta, izvadimo ih, te na njih položimo ocjeđene marinirane filete orade.
Splitski restoran Istah koji nudi tursku kuhinju prvi je u Splitsko-dalmatinskoj županiji s halal certifikatom
U jeku splitske predsezone, točnije 23. i 24. svibnja, Slobodna Dalmacija organizira još veći i bogatiji Sajam vina i delicija „Vinski podrum“.
Crna riža obiluje antioksidantima i vlaknima, pospješuje probavu te je kao takva izrazito poželjna namirnica za skidanje kilograma.
Posjetitelje očekuju vina od probranih vinara, i delicije po promotvnim cijenama, te mnoštvo zabavnog sadržaja i koncerata od kojih izdvajamo nastup Nene Belana & Fiumensa.
Dagnje serviramo u prigodnu posudu, podlijemo maslinovim uljem još dok su vruće (radi snažnije arome), te po želji pospemo sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.
Grgić je uočio i dokazao sličnosti između te dvije sorte i otkriveno je da su i Plavac mali i Zinfandel potomci Crljenka kaštelanskog - autohtone hrvatske sorte.
Filet brancina blago začinimo morskom soli i maslinovim uljem, pečemo na grill tavi, običnoj tavi ili u pećnici.
Prvi dio festivala, onaj u Splitu, održati će se 24. i 25.04. u Hotel Radisson Blu, sa ciljem da se što bolje istakne poslovni segment. Biti će tu preko 100 najboljih vinara iz Dalmacije i ostatka Hrvatske
Kako biste im pomogli podržati ovu inicijativu, pozivaju da kupite artikle po akcijskim cijenama...
Ustupati ćemo prostor kvalitetnim i inovativnim akcijama ugostitelja iz Splita i Dalmacije, sa zadovljstvom pratiti i promovirati male autohtone proizvođače...