Na međunarodni kulinarski festival Biser mora stiže 200 kuhara

 Sedmu godinu zaredom međunarodni kulinarski festival Biser mora, s profesionalnim kuharima iz više od 20 zemalja svijeta, održat će se od 7. do 11. travnja u Supetru na Braču, izvijestili su iz tvrtke Svpetrvs hoteli koja je ponovo domaćin tom festivalu.

"Sretni smo što će se 11. festival Biser mora po sedmi puta održati u našim hotelima, što je priznanje da smo do sada bili dobri domaćini sudionicima kojih je iz godine u godinu sve više, a ove se samo za natjecateljski dio programa prijavilo 200 kuhara iz 20-ak zemalja", poručio je chef kuhinje Svpetrvs hotela Ivica Katić.

Svpetrvs hoteli najveća su hotelska i turistička tvrtka na Braču koja, kako navode, velik naglasak stavlja na eno-gastro ponudu i kulinarske trendove.

Tijekom četiri dana festivala sudionike i goste očekuje bogati program, a osim natjecanja kuhara, kulinarskih radionica, gastro izložbe te tematskih večera organiziraju se i izleti po Braču.

"Festival Biser mora jedinstvena je prigoda da se brački i dalmatinski ugostitelji upoznaju s modernim trendovima u kulinarstvu, ali i da se sudionici - kuhari profesionalci, sretnu s odličnom bračkom kuhinjom temeljenom na svježim sezonskim namirnicama i mediteranskoj tradiciji", poručio je Katić.