Najbolja vina Katalonije na DWE-u

U želji za što boljim umrežavanjem vinara, vinskih stručnjaka, ugostitelja, hotelijera i distributera, i ove godine posebna pozornost posvetiti ćemo poslovnim posjetiteljima. Prvi dan Dalmacija Wine Expa je primarno fokusiran upravo na njih. Kao posebnog gosta, ovaj tjedan predstavljamo vinskog pisca, suca i konzultanta Miguela Hudina.

Porijeklom iz Kalifornije, Miquel je kasnih 90-tih započeo svoju vinarsku karijeru u vinariji oskarovca Forda Coppole, koji je 1975. godine kupio parcelu u sklopu jednog od najpoznatijih i najstarijih vinogradarskih posjeda u Kaliforniji, u okrugu Napa. Riječ je o vinogradima i vinariji koje je još 1879. godine utemeljio Gustav Niebaum i još tada stvorio jedan od najjačih vinskih brandova Kalifornije, na povijesnom imanju Inglenook.  Coppola je 1995. godine otkupio i ostatak posjeda te utemeljio vinariju Niebaum-Coppola.

U 2007. godini, nakon opsežnog putovanja po cijelom Balkanskom poluotoku Hudin je pokrenuo seriju turističkih vodiča Vinologue kojima je cilj učiniti vino svrhom turističkog putovanja.

Hudin trenutno boravi u Barceloni u Španjolskoj gdje piše za različite web stranice i publikacije, ocjenjuje vina i radi kao regionalni vinski konzultant.

Na ovogodišnjem Dalmacija Wine Expu, Miguel Hudin održati će zanimljivu radionicu pod nazivom „Katalonija i Dalmacija, sličnosti i razlike“.