Vinski podrum ponovno stiže Dioklecijanu

U jeku splitske predsezone, točnije 23. i 24. svibnja, Slobodna Dalmacija organizira još veći i bogatiji Sajam vina i delicija „Vinski podrum“. Jedinstven prostor Dioklecijanovih podruma kao stvoren je za prezentaciju vina najboljih dalmatinskih i hrvatskih vinara, a ove godine pridružit će im se i gosti iz Italije i Slovenije.  

U petak 23. svibnja, od 14 do 21 sat, te u subotu 24. svibnja, od 12 do 21 sat, gosti i građani Splita, ljubitelji vina te oni koji će to tek postati moći će uživati u vrhunskim vinima, nagrađenim sirevima, dalmatinskom pršutu i probranim maslinovim uljima.

Manifestacija će jednako biti zanimljiva kako ljubiteljima dobre kapljice, tako i ugostiteljima, hotelijerima, distributerima vina koji u svojim objektima žele ponuditi vrhunske i kvalitetne proizvode. Nagrade na priznatim međunarodnim ocjenjivanjima i izložbama koje posljednjih godina naša vina osvajaju, najbolja su preporuka i pozivnica da posjetite ovu jedinstvenu manifestaciju.

U okviru sajma održat će se 1. regionalno natjecanje sommeliera Dalmacije, te atraktivna predavanja i vođene degustacijske radionice.

Organizaciju sajma i ove je godine podržala Udruga „Vino Dalmacije“, koja okuplja dvadesetak prestižnih vinskih kuća s najboljim pošipima, plavcima i babićima, u što se i sami možete uvjeriti posjetite li Dioklecijanove podrume 23. i 24. svibnja.