Zvjezdani chefovi pod zvjezdanim nebom na pozornici Tvrđave sv. Mihovila

Jedinstveno gastronomsko, enološko, vizualno i glazbeno iskustvo ovogodišnjeg festivala, kulinarski spektakl Zvjezdani chefovi pod zvjezdanim nebom, demonstracija je svjetski poznatih chefova okrunjenih Michelinovim zvjezdicama u ambijentu Tvrđave sv. Mihovila na kojoj je duh modernog Mediterana prisutniji no igdje. Visoko stilizirani događaj po prvi put će u Hrvatskoj na istom mjestu ugostiti tri svjetska majstora gastronomije koji će pred publikom demonstrirati svoja kulinarska umijeća u korištenju izvornih mediteranskih namirnica i predstaviti vrhunska dostignuća visoke gastronomije. Koncertna pozornica Tvrđave svjetske glazbene  zvijezde 29. svibnja zamijenit će zvijezdama iz svijeta kulinarstva i postati poprištem gastronomskog spektakla kojim će nas voditi poznata televizijska lica, Tatjana Jurić i Zlatko Gall. Cijeli događaj snimat će i medijski partner Tvrđave sv. Mihovila, ali i Rendez-vous festivala, Hrvatska radio televizija. Svaki chef će imati 30 minuta za pripremu i prezentaciju svoga jela, a u zvjezdanoj ćemo noći na zadatku promatrati kulinarske virtuoze:  chefa Lionela Levyja, s pravom poznatog kao predvodnika nove mediteranske kuhinje; chefa Guillaumea Sourrieua, glavnog kuhara mnogih poznatih francuskih restorana kao što su Trois Gros, Verniaz i L'Epuisette te chefa San Degeimbrea, velikog belgijskog majstora korejskih korijena, vlasnika restorana L'air du temps i jednog od  sedmorice belgijskih chefova okrunjenih čak dvjema Michelinovim zvjezdicama.

Izuzetno smo sretni uspješnom suradnjom koja će rezultirati još jednim vrhunskim, visoko estetiziranim događajem na Tvrđavi sv. Mihovila. Povezujući rustikalno mediteransko i suvremeno, tvrđava je  idealna pozornica chefovima koji tradicionalnu mediteransku kuhinju interpretiraju kroz prizmu modernog kulinarstva. - rekla je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Tvrđava.

Glazbena pozadina ovog sinestetičkog doživljaja prepuštena je izvrsnom Mate Skračić Adaptive Quartetu koji će se pobrinuti da se nesvakidašnja atmosfera nastavi i na after-partyju pod pozornicom na kojem će posjetitelji imati priliku degustirati predstavljena jela chefova i dobro se zabaviti uz čašu vrhunskog vina.

Okusi Mediteran festival je kojemu je zadatak predstavljanje suvremenih enoloških i gastronomskih tekovina, razvoj eno – gastro turizma i poticanje razvoja i brendiranja lokalne gastronomske ponude. Zvjezdani chefovi pod zvjezdanim nebom događaj je koji će, osim trojice svjetski poznatih chefova privući i najvažnija imena hrvatske i europske gastronomije, a Tvrđavu i Šibenik visoko pozicionirati i u domeni gastronomskog turizma.  – izjavila je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica festivala Okusi Mediteran.

Kako bi se zaokružio ovaj jedinstveni gastronomski doživljaj, posjetitelji Tvrđave sv. Mihovila će 29. i 30. svibnja od 11 sati imati priliku degustirati vina lokalnih vinara u sklopu Vinskog festivala.

Tvrđava nagrađuje najvjernije

 Svi kupci ulaznica za koncert Perpetuum Jazzile 17. svibnja  kao i članovi Kluba prijatelja Tvrđave sv. Mihovila prilikom kupnje ulaznica za gastronomski spektakl Zvjezdani chefovi pod zvjezdanim nebom ostvaruju popust od 50% uz predočenje ulaznice za koncert Perpetuum Jazzile ili članske iskaznice Kluba prijatelja. Popust je moguće ostvariti samo na ulaz br. 2 Tvrđave sv. Mihovila (ulaz kod vatrogasnog doma) zaključno s 20. svibnja. Ulaznice po redovnoj cijeni od 100 kuna mogu se kupiti na slijedećim prodajnim mjestima: Tvrđava sv. Mihovila, Muzej grada Šibenika, u sustavu Eventim  (Dallas Music Shop, kiosci Tiska, Petrol benzinske postaje), www.eventim.hr , www.croatia-tickets.com te u partnerskim turističkim agencijama Mag Tours, Nik i Kompas.