14. Izložba učeničkih radova Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split

U utorak 21. travnja 2015. Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split svečano će otvoriti 14. tradicionalnu izložbu učeničkih radova koja se šestu godinu zaredom održava u prostorijama Muzeja grada Splita. Otvorenje će se održati u 19.30 u svečanoj dvorani Muzeja grada Splita. Na otvorenju će biti prikazan film "Kreativnost" učenika G2M razreda, koji se školuju za zanimanje medijski tehničar pod mentorskim vodstvom Duške Boban i Erika Lončara. Film je priča o tri darovita učenika naše škole.

Nakon prošlogodišnje iznimno uspješne izložbe kojom se obilježilo 800 godina od postavljanja vratnica majstora Andrije Buvine na ulaz u splitsku katedralu, učenici i njihovi profesori odlučili su ove godine predstaviti presjek radova nastalih tijekom školske godine 2014./2015. Izložbom će biti obuhvaćen samo manji dio ovogodišnjih ostvarenja s posebnim naglaskom na kreativnost  i raznovrsnost u pristupu zadanoj temi s obzirom na činjenicu da Škola nudi izobrazbu za čak 20 zanimanja grupiranih u 3 smjera – umjetničkom, grafičkom i graditeljskom.

Kako se budući dizajneri unutrašnje arhitekture, dizajneri keramike i metala, web dizajneri te medijski i grafički tehničari nose sa suvremenim (umjetničkim) izazovima može se pogledati do 30. travnja u muzejskoj galeriji.