20 godina na sceni - Lidija Florijan

Glumica Gradskog kazališta mladih Split, Lidija Florijan, obilježava dvadeset godina umjetničkog rada. Tom prigodom, 19. veljače 2016. u 20h, u Teatrinu na Prokurativama, prijateljima, kolegama i publici poklanja prigodni program sastavljen od izabranih ulomaka iz djela Williama Shakespearea, Carla Goldonia, Tennessee Williamsa, Jovana Sterije Popovića.

Lidija Florijan završila je Akademiju u Osijeku, na odsjeku zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti. Po završetku akademije zaposlila se u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek, gdje je igrala punih petnaest godina. Zadnjih pet godina članica je ansambla Gradskog kazališta mladih Split.

Igrala je u mnogim dramama, komedijama i mjuziklima, a za ulogu Nastasje Filipovne u predstavi ''Idiot'' HNK Osijek nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta 2004. godine.

2012. godine uvrštena je među pet najboljih glumaca/glumica prema izboru Slobodne Dalmacije.

U prigodnom programu pripremljenom u suradnji s Belmondom Milišom, ravnateljem GKM-a, utjelovit će četiri uloge: Lady Macbeth iz predstave Macbeth Williama Sheakespearea, krčmaricu Mirandolinu iz istoimene predstave Carla Goldonia, Blanche DuBois iz predstave Tramvaja zvan žudnja Tennessee Williamsa te Femu iz Pokondirane tikve Jovana Sterije Popovića.

Ulaz je slobodan, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Gradskog kazališta mladih radnim danom od 9 do 14h ili rezervirati pozivom na broj 344-979. Broj ulaznica je ograničen.