6. Dani Bacha u Splitu

Projekt „Dani J.S.Bacha“ pokrenut je 2012. godine od profesora Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu pijanistice Vesne Podrug i violiste Wladimira Kossjanenka te se održava svake godine na dan rođenja kompozitora 21.ožujka.
 
6.Dani J.S.Bacha  organizira Glazbeno umjetnička udruga ARTEMIS uz suradnju s Umjetničkom akademijom i Studentskim zborom Sveučilišta u Splitu, s Glazbenom školom „Josip Hatze“, a uz podršku Grada Splita, Turističke zajednice Split i Marine Kaštela.
 
U sklopu festivala bit će održana tri koncerta.
 
U utorak, 21. ožujka u 20h u dvorani Umjetničke akademije na Zagrebačkoj 3. zajednički će nastupiti studenti Glazbenog odjela Umjetničke akademije i učenici Glazbene škole „Josip Hatze“.
 
U srijedu, 22. ožujka u 18h u dvorani Umjetničke akademije na Visokoj (Fausta Vrančića 19.) mlada zagrebačka pijanistica Kosjenka Turkulin izvest će  „Goldberg varijacije“ te Preludij i fugu Davorina Kempfa (Hommage à Bach).
 
Na završnom koncertu u subotu 25.ožujka u 20h30, u Foyer-u HNK Split nastupit će Splitski virtuozi zajedno sa studentima Gudačkog odsjeka Umjetničke akademije pod ravnanjem Wladimira Kossjanenka. Na programu su četiri briljantna instrumentalna koncerta, a solisti su: splitski violončelist Mihovil Karuza, violinisti Fritz Gearhart iz Oregona, Dragan Radosavljević iz Berlina te Alina Gubajdullina iz Zagreba. Koncertni program se završava nastupom izvrsnog mladog hrvatskog pijaniste Lovre Marušića