Bekim Sejranović u Bookvici

U posljednjoj Bookvici u 2013. godini voditeljica Patricija Vodopija ugostit će u četvrtak 19. prosinca u 21 sati u splitskom klubu Quasimodo jednog od najhvaljenijih suvremenih pisaca mlađe generacije Bekima Sejranovića.

Sejranović će u Bookvici predstaviti svoju novu knjigu "Sandale" – zbirku priča povezanih u labavo strukturirani roman, koju je ove godine objavio u izdanju Profila. Ova knjiga donekle nadopunjava i zaokružuje njegova prva dva romana, ispisujući osebujnu priču u kojoj se zrcale naši prostori i naše vrijeme, a njezin nekonvencionalni pripovjedač već je prozvan jednim od najintrigantnijih, najzabavnijih i najbolje ispisanih likova novije hrvatske književnosti.

Osim o novoj knjizi, u razgovoru će biti riječi i o autorovoj previranjima bogatoj biografiji, o prošlosti i sadašnjosti, o identitetu i autsajderstvu, o urbanom nomadstvu i emocionalnom izgnanstvu, o putovanjima i ostancima te drugim temama koje izviru iz njegovih djela. U nastavku večeri slušat će se glazba po izboru autora, a najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će "Sandale" na dar.

Bekim Sejranović rođen je 1972. u Brčkom, BiH. U Rijeci, gdje je živio od 1985. godine, diplomirao je kroatistiku. Od 1993. živio je u Oslu, gdje je i magistrirao. Trenutačno prebiva u Ljubljani. Objavio je romane "Nigdje, niotkuda" (2008.) – za koji je dobio regionalnu nagradu "Meša Selimović" i "Ljepši kraj" (2010.). Prozu je objavljivao u više časopisa, a bavi se i književnim prevođenjem, te književnom teorijom.