Besplatna filmska radionica za djecu

U organizaciji Bacača sjenki održava se FROOM -  besplatna filmska radionicu za djecu uzrasta od 9 do 12 godina. Radionica će se održati od 13. do 18. travnja, u prostorima Kino kluba Split i Beton kina u Domu mladih u Splitu, Ulica slobode 28.

FROOOM je namijenjen djeci i mladima uzrasta od 9 do 12 godina, te nastavlja edukacijsku i umjetničku praksu Bacača sjenki prepoznatljivu široj javnosti: od rada u lokalnoj zajednici, preko novomedijske i sudioničke izvedbene umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na obrazovanje, zabavu i izazove suvremenog društva.

Koncept radionice rezultat je rada tima stručnjaka iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma.

FROOOM u trajanju od 5 dana / 30 školskih sati je zamišljen kao boravak od 9h do 15h i provodi se u radu s grupom do 16 sudionika. Polaznicima radionice dajemo osnove promišljanja filmske i vizualne kulture uvidom u proces nastajanja filmske umjetnosti razvijajući njihove tehničke, narativne i izvedbene kompetencije. U raspored edukacija FROOOM-a uključen je i kvalitetan topli obrok, a radionica se odvija uz stalnu prisutnost iskusnog psihologa.

Inicijalni koncept i projektno vodstvo: Boris Bakal (voditelj Bacača sjenki, redatelj i glumac)
Glavni koordinator projekta: Miran Jurić (producent Bacača Sjenki, sociolog)
Koordinatori projekta: Dubravka Špančić (Pakrac), Natasha Kadin (Split), Slavica Horvat i Zvonko Piljek (Zagreb)
Partneri u Splitu: Mavena – 36 njezinih čuda, Multimedijalni kulturni centar Split, Kino klub Split
Voditelji edukacija i suradnici: Petra Težak i Nada Kovačević (glumice i dramske edukatorice), Mihael Giba i Marko Tadić (multimedijalni umjetnici), Miro Manojlović (montažer, glazbeni i multimedijalni umjetnik),  Mirko Bogosavac i Igor Longo (psiholozi projekta), Ana Grlić (dramaturginja i scenaristica), Tihana Mandušić (video montaža, snimanje i tehnička pomoć), Jozo Hodak (tehnička pomoć i glazbeni odgoj) i drugi.

PRIJAVE i informacije: frooom2014@gmail.com, http://www.frooom.eu/

MIRAN: 098/ 98 29 347    BORIS: 098/ 165 81 86

URED BACAČA SJENKI: 01/ 464 02 62