Bojan Brajčić potpisao za GKM Split

Ono što se spekuliralo još od kraja ljeta konačno je i realizirano. Mladi splitski glumac Bojan Brajčić (24) potpisao je dvogodišnji ugovor s Gradskim kazalištem mladih Split.

Brajčić je dijete GKM-a, a nakon završene akademije radio je na projektima u splitskom HNK, Playdrami, HNK Zadar, HNK Šibenik itd. 

Riječ je o svestranom glumcu koji u svojoj kratkoj karijeri već ima dvadesetak premijera. Može igrati cijeli niz uloga, glumi i svira, on je posebnog formata, meštar od zanata i svakako se radi o velikom pojačanju ansabla GKM-a.

Već jutros su Brajčićev transfer službeno potvrdili i na web-stranici GKM-a, a u 10 h obavljeno je predstavljanje pojačanja.

Sam ravnatelj GKM-a, Belmondo Miliša, biranim je riječima govorio o novom pojačanju, a dobrodošlicu Brajčiću poželjeli su svi članovi Uprave, propagande, tehnike i svi glumci.

“Uzbuđeni smo jer će tako velik glumac poput Brajčića pojačati redove Gradskog kazalište mladih Split. Brajčić je sjajan, pravi biser i jedan od najboljih glumaca mlade generacije.” - kazao je čelni čovjek GKM-a Belmondo Miliša.

Bojan Brajčić obratio se okupljenima:

“Uzbuđen sam, sretan i ponosan što samo došao u Teatar s najboljim pogledom i najboljom publikom na svijetu. Volim predstave koje radi GKM. Mogu igrati mnoge uloge, no ravnetelj i redatelji će odlučiti gdje će me staviti kako bi najviše pomogao u ostvarenju ciljeva Teatra.”

Na pitanje zašto je izabrao GKM, Brajčić je rekao:

“Malo je kazališta u svijetu gdje publika toliko srčano i zdušno bodri glumce. Veliki je užitak igrati pred takvom publikom, jer, svi znamo da teatar postoji zbog publike. Također, sviđaju mi se ideje novog Ravnatelja Belmonda Miliše i novi vjetrovi koji pušu na Prokurativama. Želim biti dio tima koji će ovo kazalište dovesti na mjesto gdje i zaslužuje.”

“Ovo je velik izazov u mojoj karijeri. GKM postoji već 73 godine. Ovdje sam napravio svoje prve kazališne korake i ovdje imam sve što trebam, odličnu upravu, tehničko vodstvo i odlične suigrače... Već sam nastupao u mnogim predstavama GKM-a, a nadam se da ću se mladoj splitskoj publici predstaviti u najboljem svjetlu i u “Kraljevni na zrnu graška”, novoj predstavi koju upravo spremamo.”

“GKM zna zašto me doveo, poznaje moje sposobnosti. Najbolje se osjećam u glavnim ulogama. Mlad sam i mogu garantirati da će me mladost pogurati. Čast je igrati na ovim daskama i nadam se da neću iznevjeriti očekivanja.”

Predstavljanje su uveličali svi glumci GKM-a, a Siniša Novković je dodao: “Sretan sam što je vodstvo GKM realiziralo ovaj transfer i mislim da nam je veliki igrač poput Bojana stvarno bio potreban da pojača našu prvu postavu. Bojana poznajem iz mladosti i jako smo dobri prijatelji. Mislim da ćemo izvrsno surađivati i braniti boje Gradskog kazališta mladih Split. Za kraj bi naveo da iako se radi o iznimno velikom glumcu mora znati da se velika karijera gradi na malim ulogama.“

Vinko Mihanović, čije je satove dramskog studija Brajčić pohađao, veli da je iznimno ponosan zbog ovog. “ 'Od dramskog studija do kolege na sceni' bi mogao biti nalov ove zanimljive životne priče. Naime, uz Peru Eranovića, Đanu Kuzmanić, Anetu Matulić, Roka Sikavicu, Saru Ivelić, Edija Čelića, Sinišu Novkovića, Jagodu Kumrić i Bojan je svoje prve glumačke korake napravio u Dramskom studiju za mladež GKM-a Split. Nakon nekoliko godina vraća se "na mjesto zločina", samo ovaj put kao punokrvni kolega što me uistinu od srca veseli. Očito je da dobro radimo u GKM-u.”

Dosadašnja suradnja i dugogodišnje poznanstvo s upravom i ansamblom GKM-a Brajčiću će sigurno biti velika pomoć u prilagodbi.