Bookvica predstavlja Branku Gabrielu Valentić

U ovotjednoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 28. siječnja 2016., s početkom u 20.30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), publici će svoj roman prvijenac „Dvanaesta kuća“ (Hena com, 2015.) predstaviti splitsko-zagrebačka novinarka i spisateljica BRANKA GABRIELA VALENTIĆ.

„Dvanaesta kuća“ roman je složene, postmodernističke strukture koji se lako čita, ispisan je lijepim jezikom i protkan humorom. On suptilno balansira na granici između literarnog i stvarnog, poigravajući se konceptom da je u stvarnosti moguće živjeti književnost i obrnuto – da je život sam po sebi jedini pravi predložak za literaturu. U njemu se prepleću četiri životne priče, stvarne koliko i izmišljene, frcaju emocije, događaju neočekivani obrati i dijele lekcije.

Autorica će predstaviti roman, pročitati ulomke iz njega i popričati s voditeljicom Bookvice, Patricijom Vodopijom, o temama koje proizlaze iz romana, o astrologiji i psihoterapiji, književnim ključevima i ladicama, novinarskom i književnom diskursu te aktualnoj kulturno-političkoj situaciji.

Najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će roman „Dvanaesta kuća“ na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru autorice.

Kratak životopis autorice:
Branka Gabriela Valentić rođena je u Njemačkoj, odrasla u Splitu, a više od 25 godina živi i radi u Zagrebu. Majka je dviju kćeri, dugogodišnja novinarka i ravnateljica Hrvatske novinske izvještajne agencije. „Dvanaesta kuća“ njezin je prvi roman, a prethodno je objavila zbirku crtica „Dnevnik jedne mame“, nekoliko kratkih priča i nagrađenu monodramu „Đava ga lipi odnija“.