Bookvica predstavlja Ivicu Šodana

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 14. siječnja 2016., s početkom u 20.30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), gostuje splitski autor IVICA ŠODAN.

Premda nešto manje poznat širokoj publici, ovaj je autor dosad objavio već četiri zbirke poezije, tri zbirke pripovijedaka i jedan roman-fotomonografiju (u suradnji s poznatim fotografom Ivom Pervanom). Njegova posljednja objavljena knjiga, zbirka kratkih proza „U ime oca“ (Jesenski i Turk, 2014.) treći je dio ciklusa „psihodelično-halucinogenih opservacija drugog lica stvarnosti“, u kojem nastavlja propitivati odnos mitskog i nestvarnog sa stvarnim. Urednik Mićo Nejašmić u svojem ga osvrtu naziva „kroničarom nestvarne zbilje“, što sažeto opisuje njegov opus.

U Bookvici će biti govora o poeziji i prozi ovoga autora, o iskrivljenom licu stvarnosti koje predstavlja čitateljima, o romanima za djecu, i nekim drugim rukopisima, koji još uvijek stoje u njegovim ladicama, o tome zašto sve njegove knjige nose radni naslov „u ime oca“ i o njegovim planovima za budućnost.

Najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica Bookvice dobit će knjigu „U ime oca“ na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru autora, koja je uvelike utjecala na njegov književni rad.

Kratki životopis autora:
IVICA ŠODAN rođen je 1965. u Zadvarju, a od 1979. živi u Splitu. Po zanimanju je inženjer elektrotehnike i informatike. Velik utjecaj na njegovo stvaralaštvo i percepciju ima psychedelic rock, a pisanje mu je i svojevrsna terapija. Dosad je objavio sljedeće zbirke poezije: U predvorju skamenjenog neba (2001.), Bestežinsko stanje (2003.), Gol stojim u gustom mraku (2008.) i Posljednje nebo (2010.); knjige pripovijedaka Kaleidoskop (2006.), Nestvarni kao mit (2008.) i U ime oca (2014.); te roman-fotomonografiju Vražja usta u suradnji s fotografom Ivom Pervanom (2013.).