Bookvica: Senko Karuza

U četvrtak, 22.02.2018. , u 20:30 u Bookvicu  nam stiže dugo očekivani Senko Karuza, književnik s Visa, iz Komiže, iz Mole Trovne, onaj koji svako druženje učini pozornicom smijeha i plača, koji ispuni svaku prostoriju beskrajno duhovitim sobom, pričat će nam o svojoj posljednjoj knjizi Prsa o prsa (Meandarmedia, 2016). Priče su to o životu otoka koje naizmjence žuljaju samoća i turistička opsada, o njihovim stanovnicima koji se bore da očuvaju i jedno i drugo. Koliko je teško očuvati otočne vrijednosti, iskonsku kvalitetu života u vremenu robovlasničkog turizma i tko tu skim ljuti boj, prsa o prsa bije, pitanja su na koje Senko ima odgovore, a njegov duh širi je od otoka, kopna i kontinenta zajedno. Posreći li nam se, kušat ćemo i plodove njegovog jednako velikog kulinarskog talenta. A knjigu na dar, kao i u svakoj Bookvici, netko će sigurno imati priliku osvojiti. Nije ovo prilika koja se olako propušta!

Bookvicu podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.

Senko Karuza rođen je u 1957. u Splitu. Djetinjstvo je proveo na otoku Visu. Školovao se u Visu, Splitu i Zagrebu. Studirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je u mnogim novinama i časopisima. Priče su mu uvrštene u razne antologije, preglede i izbore te prevođene na strane jezike.

Objavio: "Busbuskalai" (1997), "Ima li života prije smrti" (2005), "Tri krokodila" (s B. Čegecom i M. Mićanovićem, 2005), "Vodič po otoku" (2005) i "Kamara obscura" (2010). Izdavačka kuća Profil objavila je 2007. Karuzine sabrane priče pod naslovom "Teško mi je reći".

Senko Karuza je direktor Književnog festivala Mare, Mare! i osnivač neformalnog Multimedijalnog mobilnog centra za istraživanje alternativnih načina preživljavanja na malim i pučinskim otocima