Bookvica:Sjećanje na Predraga Lucića

Književni program Bookvica, koji će se održati u četvrtak, 18. siječnja 2018. s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo posvećen je Predragu Luciću.

"Ovoga četvrtka Bookvicu ćemo posvetiti dragom prijatelju, velikom pjesniku i novinaru i prije svega velikom, jedinstvenom čovjeku i geniju PREDRAGU LUCIĆU, koji nas je prošli tjedan prerano napustio.

Od samih početaka Bookvice pružao nam je podršku, a tijekom godina u Quasimodu je nastupio čak 13 puta, i to u ulozi autora – najčešće s Borisom Dežulovićem u tradicionalnim prednovogodišnjim Melodijama, ali i predstavljajući svoje knjige – i u ulozi predstavljača knjiga drugih autora. Uvijek s osmijehom na licu, uvijek otvorena srca, uvijek srdačan, topao, blag. Uvijek predrag, Predrag. Za njim je ostala golema praznina, koju ništa neće moći popuniti.
S nama će u četvrtak biti neki od njegovih prijatelja i prijateljica, ljudi od pera, a pozivamo i sve druge koji su voljeli i cijenili Predraga da nam se pridruže i tom prilikom njemu u spomen pročitaju neku njegovu pjesmu, kolumnu, ulomak, stih…

Jer Predrag i njegove riječi i dalje će živjeti u nama, a on će živjeti u njima i nakon što nas više ne bude bilo." - stoji u službenoj najavi organizatora.