Bookvica ugošćuje Zorana Pilića

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak, 13. studenog 2014., s početkom u 20.30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) gostuje zagrebački književnik ZORAN PILIĆ.

On će publici prije svega predstaviti svoju novu knjigu, zbirku priča „Nema slonova u Meksiku“ (Fraktura, 2014.), ali i ostale dijelove svojeg književnog opusa, koji obuhvaća još jednu zbirku priča („Doggiestyle“, 2007.), dva romana („Krimskrams“, 2009. i „Đavli od papira“, 2011.) te jednu zbirku poezije („Dendermonde“, 2013.).

S voditeljicom Bookvice, Patricijom Vodopijom, Pilić će porazgovarati o humoru, posebno crnom, koji je jedno od glavnih obilježja njegova pisma, o stvarnim likovima koje upleće u priče i romane, o neozbiljnosti i zrelosti, o specifičnostima pisanja kratke priče, romana i poezije, o sentimentalnosti i nostalgiji koja se uvukla u njegove nove priče, o licu i naličju svakodnevice, o duhovima i bićima iz legendi.

Gošća iznenađenja, popularna hrvatska književnica, pomoći će mu da pročita jednu od priča iz nove zbirke, u kojoj je i sama lik; a najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu „Nema slonova u Meksiku“ na dar. Gost je za ovu Bookvicu pripremio i poseban soundtrack, koji će se slušati u nastavku večeri.