Bračni (s)provod ovog vikenda stiže u Split!

Nakon velikog uspjeha prošlotjedne premijerne izvedbe koju je publika zagrebačke Komedije ispratila s gromoglasnim pljeskom, kazališna predstava Bračni (s)provod u organizaciji Aplauz Teatra sprema se za pohod na još jednu hrvatsku metropolu – Split. Lokalni ljubitelji kazališta tako će već ove subote u dvorani Lora dobiti priliku uživati u komadu koji je svojim preispitivanjem institucije braka u modernom društvu ostavio malo koga ravnodušnim.

Za fantastične reakcije publike, zaslužni su poznati hrvatski glumci Lana Blaće i Slavko Sobin, koji su priču o braku i njegovim suprotstavljenim stranama autentično prenijeli na kazališnu pozornicu, omogućivši da se svatko iz publike poistovjeti s njome. Bračni (s)provod isto tako ne bi bio moguć bez još jednog hrvatskog glumca, Ivana Đuričića iz Satiričkog kazališta Kerempuh, koji je odlučio upoznati domaću publiku s izvornim djelom Matta Morilla. Osim što se tekst ovog američkog autora po prvi puta izvodi u Hrvatskoj, ovo je za Đuričića također bila prilika da se po prvi puta okuša u režiji.

Predstava Bračni (s)provod, čijoj je produkciji svoju punu podršku dao i sam autor Morillo, na kazališne daske donosi zanimljivu priču u čijem je središtu brak - veliko životno pitanje glavnih protagonista, mladog para Amy i Seana koji živi, radi i voli zajedno, te više-manje ima zajedničke ciljeve u životu... Osim jednog. Nakon tri godine veze, Amy se želi udati, ali Sean ne vjeruje u instituciju braka. U jednoj večeri odluče razriješiti pitanje braka jednom zauvijek. Oboje vade svoje najjače adute i skidaju rukavice. Sean će je pokušati odgovoriti. Amy će ga pokušati nagovoriti. Hoće li prekinuti? Hoće li nastaviti kao do sada? Ili će prošetati do oltara?

Odgovore na navedena pitanja, publika će saznati ove subote u 20 sati, kada je predstava Bračni (s)provod na repertoaru splitske Lore. Spomenuti komad idealan je za sve koji su ikad bili u braku, koji će biti u braku, koji se žele vjenčati, ili ne žele, koji su razmišljali trebaju li se vjenčati, kojima su govorili da se trebaju vjenčati, koji znaju nekoga tko je u braku, ili nekoga tko se želi vjenčati, ili je bio u braku, ili bi se trebao vjenčati, ili znaju nekoga tko se ne bi trebao vjenčati, za svakoga tko ima roditelje koji su u braku, roditelje koji su bili u braku, roditelje koji ne bi trebali biti u braku i za sve ostale... Ovo je komedija u kojoj će posjetitelji prepoznati sebe, svoje bližnje ili bilo koga tko je ikada bio u ozbiljnoj vezi.

Svi zainteresirani, 23. svibnja u 20 h mogu iskoristiti za posjet dvorani Lora. Ulaznice za kazališnu predstavu Bračni (s)provod dostupne su za kupnju u splitskom design hostelu GollyBossy, a rezervirati se mogu na broj 095/ 664 01 40, putem e-pošte aplauz@aplauz-teatar.hr ili porukom u inbox na Facebook stranici Aplauz Teatra

Za naše čitatelje osigurali smo nekoliko ulaznica, a sve što morate napraviti je odgovoriti na pitanje: Tko je režirao predstavu  Bračni (s)provod ? Odgovore šaljite na karte@split.com.hr, a dobitnike ćemo obavijestiti mailom u petak.