Četrnaesta Ciruska srijeda u 4 grada s 4 filma

Nakon kolovoške pauze četrnaesta Cirkuska srijeda dolazi u najvećem obujmu ikad istovremenom projekcijom četiri igrana filma u četiri grada – Splitu, Zagrebu, Zadru i Puli!

U Splitu, u Beton kinu Doma mladih, 10. rujna od 20:00 prikazat će se filmovi nastali kroz suradnju dviju profesionalnih škola u francuskom Toulouseu – ESAV-a, gdje se školuju filmaši, te Lida, gdje se formiraju profesionalni akrobati, žongleri, trapezisti i drugi artisti. Sveučilište ESAV jedno je od triju državnih audiovizualnih sveučilišta u Francuskoj, a bavi se isključivo igranim i dokumentarnim filmom. Zajedno s dobro poznatim školama l’École Louis-Lumière i Fémis u Parizu, naglasak stavlja na pronalaženje vlastitog stila svakog studenta, praktična predavanja i suradnju s ostalim umjetničkim sveučilištima i organizacijama.

Za ovu Cirkusku srijedu odabrani su radovi „Vakker Verden“ (r. Mathilde Monti), „La Crise Marron“(r. Lorris Coulon), „Je suis un HOMME“ (r. Youngkyu Park) i „Déplacé“ (r. Anja Strelec).

Ulaz na Cirkusku srijedu tradicionalno je besplatan, a i ovog puta nagradit ćemo najsretnijeg posjetitelja. Osim u Splitu, ovaj program u istom terminu možete vidjeti i u

Pogonu (Zagreb, Mislavova 11), klub ACME (Zadar, Nikole Matafare 2a) i
dnevnom boravku Društvenog centra Rojc (Pula, Gajeva 3).

Cirkuska srijeda ciklus je filmova cirkuske tematike, u sezoni 2010./2011. bila je udomaćena u zagrebačkom Kinu Grič, a sada se kroz zajednički projekt Cirkuskog informacijskog centra (Mala performerska scena) i Room 100 (Pozitivna sila), svake druge srijede u mjesecu održava u Zagrebu i Splitu.