Cirkuska srijeda #19: Balada triste de trompeta

Prva ovogodišnja Cirkuska srijeda (28.1.2015. u 21 h) u Judino drvo donosi vam neobični i nagrađivani crnohumorni film španjolskog redatelja Álexa de la Iglesia. 

"Balada triste de trompeta" (The Last Circus, Posljednji cirkus) bizaran je portret života jednog klauna u cirkusu i filmsko ostvarenje koje se na intrigantan način bavi Španjolskom u vrijeme Franca, te funkcionira kao satirična alegorija na španjolsko društvo tog doba.
Politiziranost je vrlo efektno nadograđena čestim nadrealnim situacijama i mnoštvom bizarnosti, što je standardno obilježje de la Iglesijina autorskog rukopisa, baš kao i eksplicitno hipertrofirano nasilje, slikoviti i pomaknuti likovi, brojne groteskne situacije, razbarušena dramaturgija i intenzivna stilska pretjerivanja. U određenom smislu izgleda poput makabričnog kontrapunkta remek-djelu "Panov labirint" meksičkog filmaša Guillerma del Toroa.



Film je nominiran za Zlatnog lava na filmskom festivalu u Veneciji, dok je redatelj osvojio Srebrnog lava za najbolju režiju. Godinu dana kasnije film je osvojio i dvije prestižne nacionalne filmske nagrade Goya.

Ulaz na Cirkusku srijedu tradicionalno je besplatan, kao i kokice. :)
Najsretnije posjetitelje očekuju nagrade!

("R" - ograničeno, djeca mlađa od 17 godina trebaju gledati film uz odraslu pratnju)