Dan Oki izlaže u Galeriji umjetnina

U srijedu 25.3.2015. u 19 h, u Galeriju umjetnina otvorit će se izložba Dan Okija - Foto bioautografija (2014>1989).

Izložba Dan Okija fokusirana je na rezultate njegovog istraživanja hibridnih formi pokretnih slika u razdoblju 1989. – 2014., primijenjenih na autobiografske sadržaje i predstavljenih u mediju filmske video instalacije te fotografskih koncepata. Izložbeni će prostor funkcionirati kao umjetnikov dnevnik posredovan publici složenim suodnosom video i fotografskog medija.

Dan Oki (Zadar, 1965.) je medijski umjetnik koji u svojim radovima propituje suvremene umjetničke prakse filma i videa, instalacije, računalne umjetnosti i interneta. Izložba će publici predstaviti dio medija kojeg umjetnik inače koristi u svom radu - koji obuhvaća široki raspon medija od Super 8mm, 16mm i 35mm filmova i foto printeva, do digitalnog videa i fotografije, registracije i koncepata dnevničkih video i foto radova izvedenih kamerama mobilnih telefona; i samu sažetu povijesti tehnologije snimanja i prezentacije pokretnih slika. Izložba se zasniva na istraživanju velike količine snimljenog materijala u kojem se tematski unutar šireg društvenog konteksta isprepliću intimni život i profesionalni rad. Neki od predstavljenih radova odmah su bili koncipirani kao filmovi, ali je većina proizvod kućne radinosti koja je služila spontanom bilježenju privatnog života. Proces autorovog profiliranja u medijskom području umjetničkog stvaralaštva, vidljiv je u žanrovskoj konfiguraciji predstavljenih filmova koja pokriva širok raspon od eksperimentalnog preko igranog filma do stop animacije. Za izložbu će se dio filmske građe izdvajanjem pojedinih kadrova remedijalizirati u fotografske slike.

Dan Oki je redovni profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu i Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Živi i radi u Splitu i Zagrebu.

Kustos: Branko Franceschi

Asistent umjetnika: Albert Kazi