Davor Gobac izlaže u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac

Davor Gobac poznati je hrvatski roker, frontmen punk-rock benda Psihomodo Pop. Osim glazbom koja je obilježila Gopca i dala mu status rock ikone splitska publika moći će Gopca upoznati kao likovnjaka kroz izložbu“ Volim crtane filmove“ koja se otvara 9. srpnja 2018. u 20 h u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac.

Gobac će izložiti 20 radova inspiriranih umjetnikovom maštom koja je dijelom temeljena na urbanoj pop kulturi, stripu čiju okosnicu prepoznajemo i u crtežu Walta Disneyja kao i djelima predstavnika pop arta Andyja Warhola.

Kustos izložbe mladi je povjesničar umjetnosti Ivan Kokeza.
Iz teksta kataloga:
(...) U nepreglednom nizu asocijacija koje prizivaju Gopčevi „animirani“ radovi jedna misao ipak prevladava i objedinjuje dosad nabrojane elemente njegova likovnog izraza. Riječ je o djetinjstvu koje na realnoj i simboličkoj razini možda i najprikladnije definira prezentirani slikarski opus: na realnoj utoliko što autor rođen 1964. godine makar i samo formalno rekapitulira sebi bliske i drage životne epizode (kako su manjim dijelom spomenute ranije), a na simboličkoj utoliko što prikazani eksterijeri i likovi odišu autentičnim slikarskim doživljajem. Gopčeve eskapade, naime, na maštovit i zabavan način recikliraju visoko urbanizirane i otuđene zone odrastanja, formirajući zaigrane i nesputane te nerijetko humoristične i buntovne krajolike pune života. Tako se pod slojevima tek površinski rasvjetljenih i međusobno bliskih utjecaja kriju nekonvencionalna i dječjim zanosom ispunjena slikarska načela.(...)
U glazbenom dijelu nastupit će studenski bend Z.


Izložba je realizirana uz potporu Grada Splita i Županije splitsko - dalmatinske. Izložba ostaje otvorena do 19. srpnja 2018.