Desetu godinu zaredom slavimo pripovijedanje

Ovaj tjedan Splitom će ponovno zavladati dobre priče. Iako ove godine Pričigin počinje nešto kasnije radi blagdana, to nas nije spriječilo da desetu godinu zaredom slavimo umjeće usmenoga pripovijedanja i slušanja.

Pričigin će otvoriti u 18:30 u amfiteatru Doma mladih u Splitu direktor festivala prof. Petar Filipić i umjetnički direktor festivala Renato Baretić. Nakon otvaranja slijede dva programa za ljubitelje dobre priče.

Tradicionalni program Hrvatski pisci pričaju, održava se odmah nakon otvorenja u 19:30 u istom prostoru. Program, kao i prethodnih godina, moderira i vodi Patricija Vodopija, moderatorica Bookvice, jednog od najpopularnijih, a vjerojatno i  najposjećenijeh događanja na književnom planu u Hrvatskoj. U sklopu ovog programa, Patricija će ugostiti neke od najpoznatijih hrvatskih pisaca: Emira Imamovića Pirkea, Zrinku Pavlić, Rujanu Jeger, Marinka Koščeca, Zorana Krušvara, Gordana Nuhanovića i Nenada Stipanića. Gosti će pričati na temu „Desetka“ u duhu desete obljetnice festivala.

Nakon glavnog programa, večer nastavljamo u istom prostoru u 21:30 sati uz autorsku večer Zijaha Sokolovića na temu Zike virus. Program moderira i vodi dugogodišnji prijatelj i gost Pričigina, novinarr i književnik, Emir Imamović Pirke.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.