Drugi Platformat bliži se završetku

Platformat – festival za nezavisnu kulturu i umjetnost – ulazi u posljedna dva dana!  U subotu od 14:00 do 20:00 u knjižnici OpenBox održava se radionica Maratona na iglama koja osim tehnika kukičanja ima za cilj približiti gerilsko pletenje/kukičanje kao neagresivnu metodu komunikacije u javnom prostoru.

Udruga Queer Sport Split u suradnji s partnerima iz Zagreba i Dubrovnika te angažirajući lokalnu zajednicu tokom programa osmisliti će i javnu akciju predviđenu za nedjelju koja ima za cilj artikulirati zajednički prostor pred zgradom Doma mladih. Javna akcija u nedjelju počinje u 11:00.

Program Maraton na iglama provodi Queer Sport Split u suradnji s Art Radionicom Lazareti iz Dubrovnika, Prostorom Plus iz Rijeke i qSPORT-om iz Zagreba. Partner projekta je Clubture, a projekt je financijski potpomognut od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, zaklade Kultura nova i Grada Zagreba.

Na Maloj sceni članovi Kulturne alternative mladih imaju otvorene treninge za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje. U subotu i nedjelju od 16:00 do 18:00 održava se trening Cirkusa sa djecom; u subotu od 20:30 do 22:30 trening Breakdancea, a u nedjelju od 18:30 do 20:00 trening Breakdancea i Plesa na svili.

U subotu u 20:30 prikazat će se još jedan film iz arhive Plesnog filma i videa Centra za pokret – film LET 10 - Rosane Hribar i Gregora Lušteka.

U nedjelju, na platou ispred Doma mladih, od 11:00 bit će postavljena umjetna stijena za penjanje. Članovi SPK Lapis pozivaju sve zainteresirane da se pridruže.

U Klubu mladih Kocka u subotu od 22:00 nastupa Debeli Precjednik, jedan od ponajboljih hardcore punk sastava čitavog Balkana koji ove godine slavi svoju dvadesetu godišnjicu postojanja. Posljednji album „Bruto Slavo / VBK“ predstavio je 15 izvrsnih punk rock himni, a uskoro se očekuje i ovogodišnji EP „Povijest bolesti: Prvih 20 godina“.

U nedjelju od 21:00 na Blues večeri nastupa zagrebački BJUZ. BJUZ (bilo jednom u Zagrebu) nastao je početkom 2007. godine, a glavni glazbeni pravac im je fusion (rock, world music, jazz, bossa nova, funk i slično). Osim autorskih stvari fusion karaktera na repertoaru su im i poznate makedonske narodne pjesme obrađene za rock trio.