Evo kako izgledaju Bačvice uoči večerašnjeg otvaranja 13. FMFS-a

Unaprijed rasprodanom hrvatskom premijerom filma 'Mater' redatelja Jure Pavlovića večeras se u ljetnom kino 'Bačvice' otvara 13. Festival mediteranskog filma Split. U prvom dugometražnom Pavlovićevu filmu, koji je i dobitnik nagrade Europske filmske akademije za kratki 'Piknik', u glavnim ulogama su Daria Lorenci-Flatz i Neva Rošić, a u potpunosti je snimljen na lokacijama u dolini Neretve.

FMFS je prvi filmski festival u Hrvatskoj, ali i među prvima u svijetu, koji se održava nakon povratka publike u kina, a zbog sigurnosnih mjera kapacitet gledališta smanjen je na jednu trećinu kako bi se publici osigurala preporučena distanca. Sjedala u kinu nisu numerirana, a svi gledatelji koji dolaze u grupama moći će i sjediti zajedno. Kako bi se izbjegle gužve, ulaz na Bačvicama je otvoren sat vremena prije početka projekcija (svaku večer od 20:30 sati).

Do 11. srpnja, u ljetnom kinu 'Bačvice' i besplatnom kino na platou ispred Doma mladih, prikazat će se filmovi iz 19 zemalja, a u dugometražnom programu svi naslovi su ujedno i hrvatske premijere. Stižu s nagradama s festivala 'A' kategorije poput Berlina, Venecije i Sundancea.


Detalji o programu i kupovini ulaznica mogu se pronaći na www.fmfs.hr.