Ezopeja je prevelik 'zalogaj' za djecu

Zaista je bio impresivan broj djece i roditelja koji su sinoć pohodili Manastirine da bi pogledali praizvedbu "Ezopeje", predstave kazališta Playdrama. Pohvalno je što roditelji od najranije dobi (bilo je i male djece u kolicima) žele svom pomlatku usaditi osjećaj za kulturu, toliko da su, kada su napokon „vrata“ otvorena, i djeca i roditelji trčali zauzeti jedno od premalog broja sjedala. Šarmu ambijenta predstave je pridonio prizor publike koja sjedi na zidiću, travnjaku i antičkim sarkofazima.

Predstava je u svojih 55 minuta trajanja nastojala kroz svijet virtualne stvarnosti prenijeti basne u moderan svijet i iako se svojim slengom nastojala približiti djeci modernog svijeta, čini se da je ipak malo preozbiljna u kritici današnjeg života s obzirom da je najavljivana kao predstava za djecu. Dok će možda pokoja odrasla osoba povezati ovaj spoj Baudrillardovske cyber simulacre i antičke literature, djeci je privlačna jedino energija koju izvrsno prenose glumci, a pogotovo je oduševio mladi Franko Jakovčević.

Preporuka je svakako pogledati predstavu ako vam se pruži prilika, no, ipak ostavite malu djecu kod kuće budući da bi im kao sinoćnjim malim gledateljima u jednom trenutku moglo zanimljivije postati penjanje po viticama loze nego radnja na pozornici.