Fleshdance izvedbenog kolektiva BADco. u MKC-u

Multimedijalni kulturni centar Split vas poziva na predstavu Fleshdance izvedbenog kolektiva BADco. u četvrtak, 20.studenog u 20 sati  kojom će  biti najavljeno otvaranje izložbi Izgradi platformu: Strgane izvedbe i Izgradi platformu: Dom mladih u petak, 21. studenog u 20 sati.

Predstava Fleshdance - koja je koreografsko istraživanje granica između tijela i prostora, pogleda i dodira, jedna je od najpopularnijih predstava skupine BADco.Zapravo je nastala 2004. godine kao problemsko istraživanje slikarskih triptiha Francisa Bacona, a ovom je prilikom podvrgnuta analitičkom procesu što je rezultiralo i instalacijom/izložbom Strgane izvedbe. 

Plesači: Pravdan Devlahović, Nikolina Pristaš/Ana Kreitmeyer i Zrinka Užbinec
Koreografija: Nikolina Pristaš
Dramaturgija: Ivana Ivković, Goran Sergej Pristaš
Glazba: Helge Hinteregger, Pixies, King Prawn
Dizajn rasvjete: Miljenko Bengez
Video: Oliver Imfeld
Kostimi: Silvio Vujičić
Vizualni savjetnik: Goran Petercol
Suradnici: Aleksandra Janeva, Tomislav Medak, Ivana Sajko

Fleshdance je realiziran u koprodukciji BADco. sa Dance Webom Europa uz potporu Culture 2000 programa Europske Zajednice te Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.
BADco. je kolaborativna izvedbena skupina koja radi u Zagrebu. Jezgru skupine čine: Ivana Ivković, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš, Lovro Rumiha i Zrinka Užbinec.Od svog osnutka u 2000. godini, BADco. se kroz suradnju troje koreografa/plesača, dvoje dramaturga i jednog filozofa, uz producenta skupine, sistematično bavi istraživanjem protokola izvođenja, predstavljanja i gledanja strukturirajući svoje projekte unutar različitih formalnih i percepcijskih odnosa i sklopova. Rekonfiguracija etabliranih odnosa izvedbe i publike, propitkivanje perspektivnih datosti i arhitektonike izvedbe, problematizacija komunikacijskih struktura – sve to čini BADco. međunarodno relevantnim umjetničkim fenomenom i jedinstvenim izvedbenim doživljajem.

Ulaz na predstavu je slobodan. Rezervacija sjedala na mail mkcsplit@mkcsplit.hr ili na tel 537 449. 

Foto:
Petar Borovec