Foto utorak nastavlja se temom ''NFT for u & me"

Program Foto utorka u Fotoklub Split nastavlja se temom iz ''digitalne budućnosti''; ''NFT for u & me'' – u svijet NFT-ija uvode vas Hrvoje Zuanić i Diana Junaković.

Predavanje/razgovor ''NFT for u & me'' održat će se u utorak, 29. 11. u 18 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split, a sudjelovat će Hrvoje Zuanić, suosnivač i umjetnički direktor Endemic NFT marketplacea te pročelnik Odsjeka za video i fotografiju Škole likovnih umjetnosti u Splitu te Diana Junaković aka Dixyya, IRL i NFT umjetnica, viišestruko nagrađivana fotografkinja nagrađena je i prestižnom AFIAP nagradom. Suosnivačica je CollectiveLaba, međunarodne zajednice devetero NFT fotografa i fotografkinja.

NFT umjetnost potpuno je nov način kategorizacije digitalnih umjetničkih djela, koji hrvatskim umjetnicima omogućuje unovčavanje svog rada uz transparentnu kontrolu vlasništva i aktivno sudjelovanje na globalnoj umjetničkoj sceni. Cilj predavanja je edukacija publike o nužnosti novih umjetničkih praksi baziranih na inkluzivnoj umjetnosti, reguliranom digitalnom vlasništvu uz isplatu tantijema i implementaciji DeFi koncepta. NFT umjetnost ima potencijal transformirati cijelu kreativnu industriju te potaknuti poduzetnički duh uspavane hrvatske umjetničke scene. Pojava NFT-a je početak razumijevanja digitalnog vlasništva, koje će novim generacijama na prirodan način širom otvoriti vrata “novog vrlog svijeta”.

Program je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija i Grada Splita te je dio programa »Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split« koji se financira iz sredstava podrške Zaklade Kultura nova.