Gordan Nuhanović u Bookvici - OTKAZANO

Prva prosinačka Bookvica u splitskom klubu Quasimodo u četvrtak će u 20.30 ugostiti autora romana, kratkih priča i reportaža, novinara u kulturnim emisijama HTV-a, Gordana Nuhanovića.

Povod gostovanju je njegov novi roman "Agenti kulture" kojega autor i izdavač zovu "turističko-psihološkim romanom", i u kojem Nuhanović propituje fenomen sve češćih književnih festivala. Osim o novoj knjizi voditeljica Bookvice Patricija Vodopija popričat će s Nuhanovićem i o kulturnoj politici u nas i u drugim zemljama, posebice državama bivšeg SSSR-a koje je proputovao, o odnosu prema kulturi na HRT-u i drugim hrvatskim medijima, o svijetloj ili mračnoj kulturnoj budućnosti...

Gost će čitati ulomke iz svojih knjiga, a odabrat će glazbu koja će se slušati u nastavku večeri. S obzirom na naslov Nuhanovićevog romana "Posljednji dani panka", moglo bi se pogoditi kakva nas glazba očekuje. Naravno, kako je uobičajeno na Bookvici, najsretnija posjetiteljica ili posjetitelj dobit će roman "Agenti kulture".

Gordan Nuhanović, rođen u Vinkovcima 1968. objavio je dosad zbirke priča "Liga za opstanak" (2000), "Bitka za svakog čovjeka" (2003), romane "Posljednji dani panka" (2006), "Vjerojatno zauvijek" (2009) i "Agenti kulture" (2013) te monodramu "Što ljudi govore ili buka".Priče su mu prevedene na nekoliko stranih jezika i uvrštene u domaće i inozemne antologije, a izbor pod naslovom "Survival League" objavljen je u SAD-u. Živi i radi u Zagrebu.