INHABIT: A permaculture perspective - projekcija filma i diskusija

U petak 6. listopada 2017. u 19 sati, u Beton kinu u sklopu MKC Split, Udruga Permakultura Dalmacija uz potporu arhitektonskog ureda Održivo, organizira projekciju filma INHABIT: A permaculture perspective. Prije početka projekcije posjetitelji će se imati priliku upoznati s radom udruge i ureda Održivo kao i njihovoj suradnji te s redateljem filma. Po završetku filma biti će otvorena diskusija o samom filmu kao i o permakulturi općenito.

Opis događaja:

Okoliš, ekonomija, društvene vrijednosti... ključna su problematika s kojom se danas susrećemo i teme koje zaista zaslužuju svu našu pažnju. S druge strane, permakultura nudi novu perspektivu i razvojne mogućnosti za svijet koji nas okružuje. Dokumentarni film INHABIT približit će vam racionalna, ekološka i praktična rješenja čijim dijelom svi mi možemo biti.

S posebnim zadovoljstvom ugostit ćemo redatelja filma Cōstu Boutsikarisa koji će nam ispričati više o trogodišnjem proputovanju prilikom kojeg je film snimljen, kao i o trenutnom putovanju na kojem prikuplja materijal za novi dokumentarni film. Nakon projekcije održat će se diskusija o samom filmu kao i o permakulturi općenito.

Projekciju organizira udruga Permakultura Dalmacija uz potporu arhitektonskog ureda "Održivo" koji je osigurao osvježenja za gledatelje, a održat će se u petak, 6. listopada s početkom u 19 sati, u Beton kinu u sklopu Multimedijalnog kulturnog centra Split (Dom mladih, Ul. Slobode 28).

Dokumentarni film ima hrvatske titlove. Ulaz je besplatan.

O redatelju:

Costa Boutsikaris je odrastao u Dolini rijeke Hudson blizu New Yorka. Studirao je film na Njujorškoj akademiji, a zatim diplomirao vizualne umjetnosti i film na Sveučilištu Rutgers. Na posljednjoj je godini pohađao i tečaj permakulturnog dizajna u New Yorku što je kod njega pokrenulo val zanimanja za ekološko oblikovanje i regenerativnu poljoprivredu.

Godinu dana je putovao sjeveroistokom SAD-a i učio o metodama dizajniranja te živio na permakulturnim farmama što ga je inspiriralo na snimanje njegovog prvog dugometražnog dokumentarnog filma. Sredstva prikupljena preko Kickstartera iskoristio je kako bi prilagodio VW kombi iz 1982 za vožnju na biljno ulje i ugradio mu solarne foto-naponske panele te naposljetku krenuo na trogodišnje putovanje kako bi stvorio INHABIT.