'Iščekivanju' je kraj, večeras na Bačvicama film Juliette Binoche

Ušli smo u radni tjedan, no filmskim poslasticama na Festivalu mediteranskog filma Split nema kraja. Ponedjeljak počinje 'Piknikom' Jure Pavlovića, za kojeg je osvojio i 'europskog Oscara' za najbolji kratki film 2015. godine. Mladi redatelj osobno će u kinoteci Zlatna vrata u 19 sati predstaviti priču o sarajevskom 15-godišnjaku Emiru koji ide u posjet ocu koji se nalazi na izdržavanju kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu, ali zbog gužve u prometu kasne.

Nakon njega slijedi 'Kad otvorim oči', tuniski film, koji prati život tamošnje buntovne mladosti par jeseci uoči Arapskog proljeća, a osvojio je nagradu na Veneciji.

Jedan od najiščekivanijih naslova u programu ovogodišnjeg FMFS-a je 'Iščekivanje' u kojem glavnu ulogu tumači slavna Juliette Binoche prikazuje se u ljetnom kinu 'Bačvice' u 21:30 sati. U pitanju je uzbudljiv dugometražni prvijenac redatelja Piera Messine sniman na Siciliji, za kojeg je nagrađen na posljednjem Venecijanskom filmskom festivalu.

Na terasi kina Tesla, na kojoj se svaku večer od 21:30 besplatno prikazuju kratki filmovi, večeras je u programu 'Ave Maria' film s nominacijom za Oscara, ali i prikazan na više od 20 festivala, te između ostalog i 'A man returned', dobitnik Srebrenog medvjeda u Berlinu.