Ivica Ivanišević gostuje u Bookvici

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak, 27. listopada 2016., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) družit ćemo se sa splitskim autorom – novinarom, scenaristom, romanopiscem, književnim kritičarom, ukratko, kako sam kaže: piscem opće prakse – IVICOM IVANIŠEVIĆEM, koji će tom prilikom premijerno predstaviti svoj novi roman „Primavera“ (Hena.com, 2016.).

Priča je to u čijem su središtu trojica braće, a zbiva se u Splitu o blagdanu Svetoga Duje 1939. godine. Ivanišević u njoj majstorski stavlja na pozornicu uvjerljive, životne likove i upravlja napetim zapletom u kojem ima i crkve i vojske, i inspektora i revolucionara, i ljubavi i preljuba, i bombi i procesija, i brižnih majki i požrtvovne braće, i još mnogo toga. Priča je to puna duhovitosti i topline, a nimalo patetična ni šablonizirana, koja je u ovom kratkom razdoblju od objavljivanja već osvojila čitatelje i kritiku, a zasigurno će osvojiti i bookvičku publiku.

Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.

U nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujućeg autora, a najsretniji ili najsretnija iz publike dobit će roman „Primavera“ na dar.

 

Kratak životopis autora:

IVICA IVANIŠEVIĆ rođen je 1964. godine u Splitu. Sociologiju je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je novinar i urednik u Nedjeljnoj Dalmaciji, Feral Tribuneu i Slobodnoj Dalmaciji, gdje je danas komentator. 

Objavio je sljedeće knjige: Smoje – biografija (Vuković & Runjić, 2004.), Sto mu jelenskih rogova (eseji o stripu, V.B.Z., 2004.), Krovna udruga i druga drama (koautorstvo s Antom
Tomićem, Fraktura, 2005.), Split za početnike – abeceda grada (koautorstvo s Renatom Baretićem, Znanje, 2015.), Ulaz za djecu i vojnike (kratke proze, Hena com, 2015.), U sedlu je tijesno za dvoje (roman, Hena com, 2015.), Otpusno pismo (koautorstvo s Marinom Vujčić, roman, Hena.com, 2016.), Primavera (roman, Hena.com, 2016.). 

Piše i dramske tekstove te scenarije za film i televiziju.