Izložba „25 godina Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split“ u Muzeju grada Splita

Muzej grada Splita će i ove godine ugostiti tradicionalnu 17. izložbu učeničkih radova Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split. Škola je ove godine obilježila 25 godina djelovanja, pa je dio izložbe posvećen i toj značajnoj obljetnici i monografiji koja je tiskana za tu priliku. Također, izložba će se osvrnuti na proteklu školsku godinu i projekte koje su zajedničkim snagama realizirali razni smjerovi koji postoje u školi iz područja umjetnosti, grafike, graditeljstva i održive gradnje. Jedan od takvih projekata je i 9. World skills Croatia – Natjecanje učenika iz Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audio-vizualnog oblikovanja. Izložba, uz to, predstavlja izbor ovogodišnjih učeničkih radova u raznim tehnikama s područja grafike, umjetnosti, dizajna i multimedije, prezentirajući time raznolikost i svestranost same škole i njezinih brojnih smjerova. Izloženi su radovi koji su sudjelovali na natjecanjima, nagrađeni radovi kao i završni radovi maturanata.

Izložba u Muzeju grada Splita označava i početak Dana otvorenih vrata u samoj školi u kojima će učenici 8. razreda osnovnih škola moći doći i informirati se o smjerovima: Dizajner unutrašnje arhitekture, Aranžersko-scenografski dizajner, Dizajner keramike i Dizajner metala. Zainteresirani učenici će moći razgovarati s učenicima koji pohađaju te smjerove, njihovim nastavnicima, a moći će se i okušati u crtanju, slikanju i oblikovanju u njihovim radionicama tj. iskusiti kako izgleda stručni dio nastave u navedenim smjerovima. Sve informacije o Danima otvorenih vrata učenici mogu dobiti na samoj izložbi kao i na Danu srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije 12. svibnja.

Otvorenje izložbe je u četvrtak 10. svibnja u 19 sati, a izložbu se može razgledati do 18. svibnja svakim danom od 9 do 13 sati te od 17 do 21 sat.