Izložba Dejana Dragosavca Rute "Studije slučajeva" u MKC-u

U četvrtak 24. rujna u 20 sati u galeriji MKC otvara se izložba grafičkog dizajnera Dejana Dragosavca Rute poznatog po uspješnim ostvarenjima nastalima u okvirima suradnje s aktivističkom i nezavisnom kulturnom scenom.

Izložba Studije slučajeva u Galeriji MKC Split nadogradnja je prethodnih, manjih izložbi na kojima je do sada autor predstavio svoje radove (“Plakati za mamu“, “Kontejner - dizajn suvremene umjetničke prakse”, “Galerija VN 2003-2013”, “Izgledi Arkzina”, “Pravo na grad”). Postav će po prvi put sjediniti spomenute radove te ih nadopuniti novim modulom “Magazini i časopisi” te prezentacijom akcija inicijative Pravo na grad. U kontekstu njegova djelovanja bit će prikazana i zasebna popratna izložba Nezavisni prostori / prostori nezavisnih.

Dejan Dragosavac Ruta je grafički dizajner rođen 1971. u Novoj Gradiški. Pohađao je Fakultet grafičke tehnologije u Zagrebu. Od 1994. do 2003. radi u Arkzinu nakon čega pokreće vlastiti studio. Dizajnirao je i grafički uređivao više magazina i časopisa: Arkzin, Nomad, Godine nove, Libra libera, Gordogan, Up&underground, Civilno društvo.hr, Frakcija... Njegovi klijenti većinom su iz područja kulture i civilno-društvene scene: Multimedijalni institut, Kontejner, Platforma 9.81, Eurøkaz, SKD Prosvjeta, British Council, inicijativa Pravo na grad, za koje oblikuje kataloge, knjige, promotivne materijale, kampanje.

Izložba će se otvoriti u četvrtak u 20.00 sati uz glazbenu podršku KLFM Soundsystema, i trajat će do 8.10.2015. Tijekom trajanja izložbe Ruta će voditi i radionicu sa studentima Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, te će biti dostupan za vodstva kroz izložbu i razgovor.

Izložba i predavanje realizirat će se u sklopu programa Kad netko kaže Platforme 9,81, u partnerstvu sa MKC Split i DVK/UMAS, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Grada Splita.

Radno vrijeme galerije: od 14 do 21 sat svakog dana osim nedjelje