Izložba fotografija "Radost života" u Klubu mladih

Klub mladih Split u četvrtak, 9.2., u 20 sati otvara izložbu fotografija Željka Budimira Keka „Radost života“.

Željko Budimir - Keko rođen je 1972. godine u Trebinju, BiH. Zaljubljenik je u fotografiju već dugi niz godina, a profesionalno se fotografiranjem bavi od 2008. godine. Fotografiranju pristupa iz ugla promatrača, strastveno bilježeći svijet oko sebe. Njegov jedinstven i prepoznatljiv stil razvio se iz širokog spektra interesa i neutažive gladi za znanjem i otkrivanjem uvijek novih lica, situacija i scena. Poseban interes iskazuje za portretnu fotografiju, a njegova omiljena tema je ulična fotografija.

Godine 2014. osnovao je udrugu Klub prijatelja fotografije "Kontrast". Od 2013. godine do danas profesionalno je angažiran kao instruktor fotografije u sklopu projekata "Govorimo o mogućnostima" za UNICEF BiH, gdje mu se dodjeljuje i priznanje Šampion inkluzije 2015. godine. Od 2010. godine predstavlja se sa svojim radovima na preko 10 izložbi u zemlji i inozemstvu (Trebinje, Sarajevo, Vela Luka, Geteborg, Miami). Trenutno živi i stvara na relaciji Trebinje/Dubrovnik/Vela Luka.

Fotografije koje će biti izložene u Klubu mladih nastale su tijekom inkluzivnih radionica uz podršku UNICEF-a, s namjerom da slikom daju "glas za djecu", kao i da budu "glas djece".