Izložba nagrađivanog arapsko-izraelskog umjetnika Karam Natoura u Splitu

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split u suradnji s Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata organizira međunarodnu izložbu „Zamagljene granice“  nagrađivanog arapsko-izraelskog umjetnika Karam Natoura.

Zamagljene granice izložba je čije djelovanje odražava dinamiku struktura moći unutar društva. Natour, mladi umjetnik i profesor na Akademiji za umjetnost i dizajn u Bezalelu (Jeruzalem, Izrael) uglavnom djeluje u mediju videa, na koje se onda nadovezuju i njegovi crteži i instalacije. U svom umjetničkom radu, Karam Natour istražuje složenost identiteta, njegove karakteristike, fluidnost, kulturu nasljeđa, rodna pitanja i političko i nacionalno okruženje. Karam Natour se u svojim radovima poigrava i s humorom i ironijom te često uključuje sebe i svoju obitelj. Kustosica projekta je Olga Stefan. 

Izložba se može pogledati u galerijskom prostoru Loggia u Zlatnim vratima od 13. srpnja u 20 sati do 27. srpnja (radno vrijeme: ponedjeljak-subota 10:00-13:00 i 18:00-21:00). Ulaz je slobodan.