Izložba slika „Sixteen or seventeen children jungle“ Hane Letice u Galeriji Škola

Kroz slikarski projekt nazvan Džungla (Jungle) Hana Letica već više od deset godina razvija specifičan vizualni jezik i slikarsku metodologiju. Primarno je džungla metafora suvremenog svijeta. «Gadna, neprohodna, mučna, a istovremeno predivna i čarobna u svojoj manifestaciji», kako ju je sama autorica jednom prilikom opisala. Kako je džungla nedjeljiva od njezinih stanovnika/zvijeri, u koju se i sama autorica ubraja, tako je i umjetnički rad izravna manifestacija te džungle. Naročito kod autora poput Hane Letice, kojima je kreativni proces direktni refleks onog životnog.

Iz kataloga izložbe, kustosica Jasminka Babić: „Autoričino se stanje, podjednako uvjetovano «džunglom» koja ju okružuje i onom unutarnjom, kroz proces slikanja reflektira na samoj slici koja opet kroz svoj proces nastanka utječe na samu autoricu i na neki način generira samu sebe. Raspon tehnika koje umjetnica vješto primjenjuje izuzetno je širok i doprinosi posebnoj dinamici slika. Lazurni akrilni premazi, otisci prstiju, guste magmene reljefne mase, vibrantne linije «izvučene» istiskivanjem boje kroz tanku špricu i iglu, točkasti rasteri napravljeni markerom… svi pridonose autentičnoj unutarnjoj logici slike koja je naposljetku rezultat kombinacije intuitivnog, gotovo meditativnog procesa slikanja i suverenog vizualnog jezika.“

Otvorenje izložbe će se održati u srijedu, 16.12.20. u 19h u Galeriji Škola, Fausta Vrančića 15. Izložba je otvorena do 21.01.2021. Voditelj Galerije Škola je Hrvoje Zuanić.
Posjetitelji izložbe su se dužni pridržavati epidemioloških mjera održavanjem distance od 2 metra i obveznim nošenjem maski.