Izložbe Marte Lech u Galeriji Sveučilišne knjižnice u Splitu

U četvrtak, 29.10.2015. u 19 h u Galeriji Sveučilišne knjižnice otvara se samostalna izložba poljske umjetnice i grafičarke Marte Lech.

Program se sastoji od kratkog predavanja umjetnice u 18 sati i ceremonije otvorenja izložbe u 19 sati. Izložba se organizira u sklopu VII Splitgraphic bijenala.

Marta Lech je dobitnica Grand Prix nagrade 2013 godine na VI Splitgraphic bijenalu. U Splitu će predstaviti ciklus linoreza po nazivom “Light/Svjetlost”.

Radi se o ciklusu grafika s kojim je poljska grafičarka dobila niz grand prix nagrada na različitim grafičkim smotrama, kao što su grand prix nagrade na bijenalima u Bangkoku i Kalingradu ove godine. Marta Lech je danas jedna od vodećih imena mlađe generacije na svjetskoj grafičkoj sceni.

Prije samog otvorenja izložbe grafičarka će održati prezentaciju o procesu stvaranja svojih grafika uz prikazivanje kratkog filma.

Radovi Marte Lech odgovaraju grafici kao vizualnom jeziku današnjice – dijalogu suvremenosti grafičkog znaka i tradicionalnosti grafičke tehnike.