Izvedbom "Božić ide uz ulicu" Lado najavio spektakl u Spaladium Areni

Glazbenom izvedbom pjesme Božić ide uz ulicu, Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO najavio je nadolazeći predbožićni spektakl u splitskoj Spaladium Areni. Prvakinja Ansambla Dijana Banek zasjala je u prekrasnoj izvornoj nošnji Boke kotorske te stihovima predstavila dašak glazbeno – plesne čarolije koja nas očekuje u petak, 1. prosinca u 19 sati.

Splitska publika na velikom predbožićnom spektaklu uživat će u cjelovečernjem glazbeno plesnom programu Ispod duba stoljetnoga. Doživljaj prekrasne večeri kulture upotpunit će stoljetne narodne nošnje čija ljepota naprosto oduzima dah i obećaje nezaboravnu reviju hrvatske narodne baštine.

Povratak u arenu nas veseli iz razloga jer je prošle godine atomsfera zaista bila fantastična, publika je izvrsno reagirala i naši umjetnici su bili oduševljeni. Nakon dugo, dugo godina nisu plesali u Splitu i to im je bila prilika pokazati novi, plesni program. Ove godine dolazimo s jednim skroz drukčijim umjetničkim programom, Ispod duba stoljetnog, koreografije koje LADO do sada nije izvodio, te koje smo obukli u novo, lijepo produkcijsko ruho koje je do sada vidjela kanadska publika. Mislim da će Splićani zaista imati prilike uživati u jednom stvarno lijepom, dobrom folklornom spektaklu. Tome se veslim ja i svi izvođači, njih više od 40!“ – izjavio je ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo.  

Koncert u Spaladium Areni bit će praćen spektakularnom, inovativnom produkcijom čiji spoj s kulturnim programom Ansambla LADO postavlja nove temelje kulturoloških događanja i izvornost hrvatskog foklora predstavlja na potpuno novi, umjetničko-kreativni, suvremeni način. Koncert su između ostalih predstavili zamjenik župana Splitsko – dalmatinske županije Luka Brčić, Siniša Mikačić iz županijskog TZ-a te Mariana Pivalica iz TZ Grada Splita. Kako će LADO izgledati u Sapaldium Areni došli su vidjeti i hrvatski vaterpolski reprezentativac Anđelo Šetka, pjevačica Magazina Andrea Šušnjara, dizajnerica Anamarija Asanović te producentica Gianna Apostolski. 

 

Splitska publika jako je dobro reagirala na program Ansambla LADO u što smo se mogli uvjeriti prošle godine u Spaladium Areni. Nadam se da će s ovim novim programom Ansambl LADO ponovno pokazati kako je vjerna perjanica hrvatskog folklora. Pozivam sve Splićanke i Splićane da nam se pridruže 1.12. na ovom kulturnom spektaklu.” – zaključio je organizator splitskog koncerta Denis Pletikosa.

Ulaznice za nastup ansambla LADO u Spaladium Areni, 1. prosinca u 19 sati mogu se kupiti online na Eventim.hr i Croatia-Tickets.com te na svim Eventim prodajnim mjestima. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 80, 110, 140, 180 kn. Ulaznice za učenike, studente, umirovljenike i članove KUD-ova  mogu se kupiti već po 60 kn. Partner koncerta je HEP, a medijski pokrovitelji Slobodna Dalmacija i Dalmatinski portal.