Jelena Popić izlaže u Fotoklubu Split

U četvrtak, 5. listopada  2017. u 20 h u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, otvara se izložba fotografija Jelene Popić Moj Split (je tvoj Split).

U organizaciji udruge Kurs iz-Splita i Kulturvermittlunga Steiermark iz Graza dvije fotografkinje, Lea Titz i Jelena Popić, boravile su u jednomjesečnim rezidencijalnim programina 2011., te su se predstavile zajedničkom izložbom s motivima Graza u Splitu ( Moj Graz je tvoj Graz)  i Splita u Grazu ( Moj Split je tvoj Split), suprotstavljajući različite doživljaje i umjetničke izričaje grada u kojem žive i grada u kojem su kratko vrijeme gostovale.

Zajednička izložba Moj Split je tvoj Split prvi puta je postavljena u gradskoj vijećnici u Grazu 2012.,a u Fotoklubu će biti postavljen dio s kojim je Jelena Popić predstavila svoj Split u Grazu.

Izložbu možete pogledati do 21. listopada 2017.

Iz kataloga zajedničke izložbe:

„Split.

 Grad kojeg nastojim prilagoditi sebi više od polovine svog života.

 Grad u kojem me zbog naglaska još uvijek pitaju : „Odakle ste?“

 Grad u kojem se sve rjeđe osjećam kao presađena biljka u novom nepoznatom loncu..

Grad  koji još uvijek može izazvati da mi se rašire oči od čuđenja, sjećajući se   oduševljenja koje sam osjetila kad sam prvi puta kročila među njegove zidine.

Grad u kojem sam pronašla svoja mjesta, puteve i ljude.

Grad kojeg volim .“

Iz biografije:

2008. Prva nagrada na Photodaysima u kategoriji Priroda, društvo, umjetnost za fotografiju Bolničko poslijepodne.

2008. Prva nagrada na III Salonu fotografije-Minijature Beli Manastir za kolekciju portreta "Dora"

2011. Korisnik jednomjesečne stipendije u sklopu programa Artist in residence Kulturvermittlunga Graz, te nakon toga u studenom izložba u Splitu s Leom Titz pod nazivom Moj Graz je tvoj Graz.

2012. pohvaljena u kategoriji portreta na Photodaysima

2012. Izložba u Grazu s Leom Titz - Moj Split je tvoj Split

2013. Graz Gallerie Centrum - učešće na skupnoj izložbi Arrivals/Departures, povodom 25-te godišnjice programa Artist in residence u organizaciji CCN Graz