Jo Nesbø stiže u Split

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske pri Hrvatskoj gospodarskoj komori s velikim zadovoljstvom najavljuje drugi po redu MFK – Mediteranski festival knjige, koji će se i ove godine održati u Splitu u ŠC Gripe i u kavani slastičarnici Cukarin Gripe, i to od 9. do 13. svibnja.

MFK – Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, čije je prošlogodišnje, prvo  izdanje posjetilo više od 35 000 ljudi, što pokazuje da je riječ o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji u Splitu, cijeloj dalmatinskoj regiji pa i šire.

Za sve posjetitelje ULAZ JE BESPLATAN, a raznolik program održavat će se tijekom svih pet dana trajanja Festivala na čak četiri lokacije: pozornica u velikoj dvorani, mali Bookvarij, Bookvarij i Cukarin Gripe. 

Osim zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova te posebno osmišljenog programa za školsku djecu s radionicama i promocijama, posjetitelji će imati priliku kupovati knjige PO PROMOTIVNIM CIJENAMA, s popustima do čak 70 %.  Izbora neće manjkati  s obzirom na to da se i ove godine očekuje velik broj nakladnika koji će predstaviti i ponuditi svoje knjige. 

„Kao posebnost ovogodišnjeg Festivala najavljujemo gostovanje jedne od najvećih svjetskih književnih zvijezda današnjice, planetarno popularnog norveškog pisca trilera JOA NESBØA, koji će na MFK-u predstaviti svoj novi roman Macbeth, odgovarati na pitanja novinara i posjetitelja te potpisivati knjige“, najavio je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara te dodao: “Bio je velik izazov već druge godine Festivala dovesti veliku zvijezdu i drago nam je što smo uspjeli jer nam to govori da ima interesa za ovaj projekt i da MFK ima golem potencijal. 


Zahvaljujem nakladničkoj kući Fokus komunikacije, prije svega Nikici Micevskom, što su uložili napor i pridonijeli tomu da i Split ugosti Joa Nesbøa.“

Knjige Joa Nesbøa prevedene su u 50 zemalja i prodane u više od 40 milijuna primjeraka. Stekavši milijune čitatelja romanima Šišmiš, Žohar, Crvendać, Nemeza, Đavolja zvijezda, Spasitelj, Snjegović, Leopard, Fantom, Policija i Žeđ – kojima je glavni lik osebujni, neprilagođeni detektiv Harry Hole – te romanima Sin, Ponoćno sunce, Krv na snijegu i Lovci na glave, Nesbø je najnoviji roman Macbeth posvetio velikanu svjetske književnosti Williamu Shakespeareu, čije ga je djelo nadahnulo da napiše novu, jedinstvenu verziju ove svevremenske tragedije.

Sve informacije i detaljni program MFK-a kao i raspored radionica te načina prijava bit će dostupni na mrežnoj stranici www.mfk.hr i na Facebook stranici Festivala https://www.facebook.com/mfksplit/.