Još tri dana do kraja Platformata!

Do kraja ovogodišnjeg Platformata ostalo je još tri dana, a današnji program čine radionica Maratona na iglama, otvoreni treninzi, filmska večer i koncert Kandžije u Klubu mladih Kocka.

Od 14:00 do 20:00 u knjižnici OpenBox održava se radionica Maratona na iglama koja osim tehnika kukičanja ima za cilj približiti gerilsko pletenje/kukičanje kao neagresivnu metodu komunikacije u javnom prostoru. Udruga Queer Sport Split u suradnji s partnerima iz Zagreba i Dubrovnika te angažirajući lokalnu zajednicu tokom programa osmisliti će i javnu akciju predviđena za nedjelju 18. svibnja koja ima za cilj artikulirati zajednički prostor pred zgradom Doma mladih. Program Maraton na iglama provodi Queer Sport Split u suradnji s Art Radionicom Lazareti iz Dubrovnika, Prostorom Plus iz Rijeke i qSPORT-om iz Zagreba. Partner projekta je Clubture, a projekt je financijski potpomognut od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, zaklade Kultura nova i Grada Zagreba.

Od 16:00 do 18:00 na Maloj sceni Doma mladih članovi Kulturne alternative mladih HRAM pozivaju djecu da se pridruže učenju cirkuskih vještina na otvorenom treningu Cirkus s djecom. Uz učenje cirkuskih vještina kao što su žongliranje i akrobatika, naglasak je na kreativnosti i osmišljavanju zajedničkih zaokruženih formi – igrokaza i predstava.

U 20:30 u Beton kinu prikazat će se još jedan film iz arhive Plesnog filma i videa Centra za pokret – film LET 10 - Rosane Hribar i Gregora Lušteka.

Od 22:00 u klubu mladih Kocka nastupa osječki reper specifično-reprezentativnog imena KANDŽIJA, najveća nada i novo ime hip hopa na ovim prostorima. Već duže vremena na sceni, poznat kao jedan od najboljih freestylera, sebe deklarira kao borca za pravdu i humanista koji „voli sve što vole mladi jer mladi su super…“.

Od 22:00 na Maloj sceni održava se otvoreni trening Jazz dancea voditeljice Elsie Angeles-Novaković, članice Kulturne alternative mladih Hram.