Judin cirkus predstavlja Zendru

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 i Judino drvo predstavljaju vam Judin cirkus - večer posvećenu suvremenoj cirkuskoj umjetnosti!

Peti Judin cirkus predstavlja vam španjolsku umjetnicu Ingrid Esperanzu koja će 20. studenoga izvesti svoju solo predstavu "Zendra" u Judinom drvu.

Predstava je temeljena na tradicionalnoj vještini hair hanginga koja se izvodi, kako se iz naziva dade naslutiti, tako što izvođačica visi obješena samo za vlastitu kosu. 
Splitska izvedba Zendre biti će jedinstveni performans prilagođen specifičnom prostoru Judinog drva kojoj će prethoditi kraća rezidencija umjetnika u splitskoj HALI 100. Ova danas rijetka, ali impresivna vještina ovdje uspješno demonstrira koliko plodan i zanimljiv spoj tradicionalnog i suvremenog pogleda može biti…

Ingrid Esperanza u Splitu gostuje u sklopu projekta "Tasmanijski tigar, Commodore 64,... Stari cirkus?" koji se realizira u sklopu programa razmjene i suradnje organizacija nezavisne kulture mreže Clubture, nositelj projekta je splitska Pozitivna sila (ROOM 100), a partneri projekta zagrebačka Mala performerska scena i splitski Festival mediteranskog filma Split. 

"Tasmanijski tigar, Commodore 64,... Stari cirkus?" projekt je interdisciplinarnog i edukativnog karaktera koji u fokus javnosti stavlja pomalo zaboravljene tehnike tradicionalnog cirkusa u izumiranju, reanimira ih suvremenim metodama, te pokušava iznova zainteresirati publiku i umjetnike za polje izvedbe koje suvremeni artisti sve manje prakticiraju. 

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji od utorka 17.11. u Goli ± Bosi design hostelu po cijeni od 30kn i na dan predstave na vratima kluba po cijeni od 40kn.

Za naše čitatelje osigurali smo nekoliko besplatnih ulaznica , a sve što morate napraviti je poslati svoje podatke na karte@split.com.hr s naznakom Zendra. Dobitnike ćemo obavijestiti mailom 20.11.2015.