Kreativna makrofotografija Petra Sabola u Fotoklubu Split

U utorak, 7. 8. 2018. u 20h u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5 otvara se izložba Petra Sabola pod nazivom "Kreativna makrofotografija".

Petar "Sharpeye" Sabol jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih fotografa. Rođen je 1981. u Čakovcu, a fotografijom se počinje baviti 2007. Iste se godine priključuje Fotoklubu Čakovec i postaje njegov aktivni član. Od samoga početka svojeg fotografskog rada očaran je prirodom i njezinim svijetom, pogotovo područjem makrofotografije. Osim prirode, profesionalno fotografira i prigode poput vjenčanja, raznih proslava i javnih događaja.

Njegove fotografije prikazuju i dočaravaju trenutke iz života prirode koje je većini ljudi teško ili gotovo nemoguće vidjeti u stvarnosti zbog sve većeg otuđenja od prirode. Zahvaljujući vrlo predanome i sistematičnome radu, bilježi nevjerojatne kadrove u kojima je glavni kompozicijski sastojak naljepše prirodno svjetlo. Tim idealiziranjem ljepote prirode zauzima svoj čvrst pozitivni stav prema ljepoti i čudesnosti prirode.

Izložba će biti otvorena do 1. rujna 2018.